Hopp til innhold

– Dødsulykken kom ikke overraskende

En norsk far og sønnen på sju år mistet livet da bilen deres ble truffet av et tog i Danmark. Toget skal ha vært involvert i omkring 40 ulykker tidligere.

Lørdag formiddag fikk politiet i Danmark beskjed om en ulykke mellom en personbil og et tog. Sammenstøtet kostet en norsk far og en sønn livet.

Det var i 11-tiden at politiet i Østjylland i Danmark ble varslet om ulykken der en norsk registrert personbil kolliderte med et tog på Århus Letbane i Midtjylland. Ulykken skjedde ved en togovergang i Trustrup i Norddjurs kommune.

Ifølge politiet satt en norsk familie på fire i personbilen. Sønnen på sju år og faren i 30-årene omkom, mens en kvinne i 30-årene og en seks år gammel jente er innlagt på sykehus. De to skal ikke være alvorlig skadet, opplyser politiinspektør Brian Voss Olsen.

Familien er bosatt i Buskerud. Deres pårørende er varslet, opplyser politiet i Sørøst lørdag kveld. Ingen passasjerer på toget kom til skade.

To nordmenn omkom i bilulykke i Danmark

En far og en sønn er bekreftet omkommet i en ulykke i Midtjylland Danmark.

Foto: ØXENHOLT FOTO

Stor redningsaksjon

Det ble satt igang en massiv redningsaksjon med flere ambulanser og redningshelikoptre. Politiet beskriver området der ulykken skjedde som «ute på landet» og uten stor trafikk.

Klokken 18 gjorde havarikommisjonen fortsatt undersøkelser av stedet.

Årsaken til ulykken er fremdeles ikke kjent. Bilder fra ulykkesstedet viser at bilen ligger på siden av toglinjen, flere meter fra veien.

Personbil og letbanetog kolliderer på Djursland

Ifølge politiet var det en norsk familie på fire som satt i bilen da ulykken skjedde.

Foto: Per Øxenholt/ritzau Scanpix / NTB scanpix

Mange ulykker med Aarhus Letbane

Strekningen der ulykken skjedde, åpnet i slutten av april. Ifølge lokalavisen er det ikke noen bom som går ned når toget kommer, kun blinkende lys. Om disse virket da ulykken skjedde er uvisst. Et bomsystem skal være i ferd med å bli installert på stedet.

Personbil og letbanetog kolliderer på Djursland

Ingen passasjerer på toget skal ha kommet til skade, ifølge politiet.

Foto: Per Øxenholt/ritzau Scanpix / NTB scanpix

Beboere i området sier at dødsulykken ikke kommer som noen overraskelse.

– Vi kjører mange ganger over de ulike togovergangene her, og over halvparten av gangene virker de ikke som de skal, sier Morten Grantzau til DR.

Bjarne Dalgaard er også blant dem som bor i området. Han mener det er svært dårlig sikt her, blant annet på grunn av trær.

Århus Letbane, kan minne om bybanen i Bergen og åpnet i desember 2017. Letbanen skal ha vært involvert i omkring 40 ulykker, skriver lokalavisen. Ulykken lørdag er den første med dødelig utfall.

Ifølge Danmarks Radio har det i de fleste av ulykkene vært motpartens skyld. Flere ganger har toget kollidert med andre kjøretøy.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ