NRK Meny
Normal

Skjulte 9,4 kilo amfetamin i bilen

33-åringen fra Larvik sier han ikke visste det var amfetamin i pakkene.

En pakke med amfetamin som ligger i bilens dashbord.

Tollvesenets narkotikahund oppdaget amfetamin og kokain som mannen hadde gjemt.

Foto: Tollvesenet

33-åringen, som opprinnelig er fra Montenegro, smuglet narkotikaen inn i landet i mars i fjor. Da tollvesenet stanset mannen fant de fem sølvfargede pakker gjemt i bilen.

I pakkene lå det til sammen 9,4 kilo amfetamin og 300 gram kokain.

Mannen, som har sittet varetektsfengslet i Skien, har innrømmet at han var klar over at han fraktet narkotika. Men han trodde det var hasj og ikke amfetamin og kokain.

Anker dommen

Da saken var oppe i Larviik tingrett, mente retten at mannen visste hva han fraktet. I tingretten ble han dømt til sju år i fengsel med fradrag av 309 dager på grunn av varetekt.

– Han er veldig skuffet over dommen og er uenig i den bevisvurderingen som er foretatt av Larvik tingrett, sier mannens forsvarer Kåre Jølberg.

Forsvareren forteller at de skal anke dommen til lagmannsretten.

– I løpet av neste uke vil vi sende inn anken.

Jølberg ønsker ikke å kommentere hvilken straffereaksjon de mener er rett.

Frykter oppdragsgiverne

Det var i 2014 at mannen kom i kontakt med noen albanske personer som ba han om å frakte narkotika inn til Norge. Mannen sa først nei, men svarte senere at han var villig da han ble spurt igjen.

Mannen fløy derfor fra Oslo til Berlin i 2015. Derfra tok han tog til Hamburg og bil videre til Rotterdam, Aalborg og Hirtshals, hvor han til slutt tok fergen til Larvik.

Mannen har tidligere ikke villet forklare seg om saken, fordi han frykter personene som gav han oppdraget.

– Fra første dag han ble tatt, har han vært livredd for å si noe som kan identifisere mottakerleddet her i Norge, sier Jølberg.