NRK Meny
Normal

Store mengder narkotika funnet etter bortføringssak

Ransakelse i bortføringssak førte til funn av betydelige mengder narkotika. Flere personer er varetektsfengslet, og politiet utelukker ikke at ytterligere personer kan være innblandet.

Politiet rykte ut til denne bensinstasjonen.

BORTFØRT: Det var på denne bensinstasjonen på Bolsønes i Molde at mannen som ble bortført fikk meldt fra til betjeningen som varslet politiet.

Foto: Roar Strøm / NRK

Politiet rykket torsdag ut etter melding om at en mann kom inn på en bensinstasjon i Molde og meldte fra om at han var blitt bortført. Ifølge et vitne som var på jobb på Shell-stasjonen var mannen skadet i ansiktet og virket redd og sløv.

Politiet etterforsket saken torsdag men kunne ikke sikkert si sikkert om mannen var blitt bortført fordi omstendighetene i saken var så uklare.

Johan Petter Iversen

Jourhavende ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Johan Petter Iversen, sier at de nå har overlatt saken til Vestfold politidistrikt.

Foto: Terje Reite / NRK

– Det er nå ikke grunn til å tro noe annet enn at mannen ble bortført, sier jourhavende i politiet i Nordmøre og Romsdal, Johan Petter Iversen.

Før helgen kunne politiet heller ikke forklare hvordan mannen hadde klart å varsle selv at han var blitt bortført.

– Men vi tror at de stoppet fordi mannen måtte luftes, eller skulle på toalettet, og i denne anledning har han klart å melde fra, sier Iversen.

Fraktet fra Larvik til Molde

Politiet pågrep tre menn og en kvinne i Molde. Etterforskningen viste at mannen, som er fra Molde, hadde blitt fraktet fra Larvik til Molde mot sin vilje.

– De fire personene sier at de ikke har gjort noe galt i denne sammenhengen, sier Iversen.

Han vil ikke gå inn på bakgrunnen for at mannen ble bortført.

– Forklaringene spriker, så det har vi ikke noe svar på. Saken er overlatt til Vestfold politidistrikt, fordi det i forbindelse med etterforskningen i denne saken ble avdekket andre forhold, sier Iversen.

Fant store mengder narkotika

Da politiet i Molde fikk framsatt ransaking i Larvik fant politiet store mengder narkotika.

– Disse personene tilhører et narkotikamiljø og dette kan være knyttet til enten en narkotikahandel eller et gjeldsoppgjør, uten av jeg vil gå nærmere inn på dette nå, sier Iversen.

De fire personene, tre menn og en kvinne, som var innblandet i bortføringssaken ble fraktet tilbake til Larvik. To av mennene er nå fremsatt for varetektsfengsling, den ene i to uker, og den andre i fire uker med full isolasjon.

Den tredje mannen vil bli fremstilt for vareteksfengsling onsdag, mens kvinnen er løslatt.

Magnar Pedersen

Politiinspektør Magnar Pedersen sier at de er helt i starten av etterforskningen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

– Fengslingsmøtet var ikke primært på grunn av bortføringssaken, men på grunn av funn av narkotika, opplyser politiinspektør Magnar Pedersen ved Vestfold politidistrikt.

Politiet vil ikke si hvor mye narkotika det er snakk om.

– Det er en betydelig mengde. Vi vil heller ikke si hva slags type narkotika det er snakk om av hensyn til etterforskningen, sier Pedersen.

– Kan her bli flere saker og avdekkes flere forhold?

– Det skal man ikke se bort fra. Vi er helt i starten av etterforskningen. så det må vi ta høyde for, og det kan være flere involverte, sier han.

Den ene mannen som er fengslet er tidligere blitt dømt for vold. Og det er også mistanke om at mannen fra Molde som ble bortført ble utsatt for vold. Men flere detaljer om hvorfor vedkommende ble bortført vil heller ikke Vestfold politidistrikt komme med.

– Vi har noen opplysninger om dette, men det vil vi ikke kommentere på grunn av faren for bevisforspillelse.