Sjørøverkapteinens nytelse og annen båtmat

Nå har vi vært effektive og fått unna endel viktige jobber før båtsesongen starter. Vi har fortjent en pause. En matpause!

Slik kan du lage enkel båtmat.

Slik lager du Sjørøverkapteinens nytelse

For å gjøre båtpussen til den sosiale begivenheten den burde være, kan du jo koble til gassen og invitere båtnaboen på noe godt å spise.

Har du rødsprit eller parafinapparat, går det like greit som gass. Og maten vi skal lage, krever bare ett bluss.

Sjørøverkapteinens nytelse

  • 4 egg
  • 1 dl matfløte
  • salt
  • 1 brokkoli
  • 1/2 pakke rucolasalat
  • 4 skiver spekeskinke
  • 1 pakke cherrytomater

Du trenger en stekepanne med lokk. (Jerngryte kan også brukes). Visp sammen egg og fløte, tilsett litt salt. Hell blandingen i panna, bruk litt smør eller olje i bunnen. Stekes på middels/sterk varme uten lokk i 3 – 5 minutter. Legg på skinkeskivene.

Snitt brokkoli i små biter og fordel det utover sammen med cherrytomatene. Legg på lokket og stek videre i ca. 10 minutter på lav varme. Krydres etter smak med, for eksempel, pepper, chili og granulert hvitløk. Serveres med rucola på toppen.

Pølsekrøll

Vil du lage noe enda enklere, så er dette en vinner blant de aller yngste matrosene, ikke minst fordi de selv kan være med og lage retten:

  • 1 pakke wienerpølser
  • 1 pakke spagetti, aller helst den litt tykke sorten (spaghettoni)

Skjær pølsene i biter på ca. to centimeter, og tre den ukokte spagettien gjennom pølsebitene. (Du må kanskje brekke spagettien i to for å få plass i kjelen). Fem – seks spaghettier per pølsebit er passe, men du kan også tre spagettien gjennom flere pølsebiter.

Legg pølsekrøllen i en kjele med kaldt vann, eventuelt tilsatt litt olje. Start med sterk varme, men pass på at det ikke koker for fort. Koketid er som anvist for spagettien, men ikke la det fosskoke,–da faller pølsebitene fra hverandre.

God appetitt!

Slik kan du lage enkel båtmat.

Slik gjør du det