NRK Meny
Normal

Draps-og voldtektsdømt siktet på nytt

Voldtektsmannen slapp nettopp ut etter å ha sonet 30 år for drap og voldtekt. Nå er han siktet på nytt for å ha voldtatt en kvinne i Horten.

Horten kommune

Mannen har bodd i Horten siden løslatelsen i slutten av mai.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Den 59 år gamle voldtektsmannen slapp nettopp ut fra fengselet etter å sonet i 30 år for drap og voldtekt.

Mange var engstelige for at det skulle skje igjen, og folk i Horten var skeptiske til at mannen skulle få bosette seg i nabolaget. Myndighetene på sin side oppyste at mannen var ferdig sonet og derfor ikke kunne gjøre annet enn å løslate mannen.

Siktet på nytt for voldtekt i Horten

Nå er mannen i følge politiet siktet på nytt for en ny voldtekt av en kvinne i en bolig i Horten.Mannen erkjenner ikke straffeskyld.

Ila fengsel og forvaringsanstalt

Mannen sonet 30 år i fengsel for voldtekter og drap, det meste av tiden satt han her på Ila.

Foto: Line Hødnebø / NRK

Mandag 30. juni ble mannen varetektsfengslet for 4 uker av Tønsberg tingrett. Han er siktet for voldtekt, og samtykket i fengsling. Gjerningsmann og fornærmede hadde ingen relasjon til hverandre før overgrepet. Mannen erkjenner ikke straffskyld.

Overgrepet skjedde på en privatadresse i Horten i helgen, i følge politiet.

Politiet er i en tidlig fase av etterforskningen og det er derfor svært begrenset med opplysninger som i denne fase vil tilflyte offentligheten, i følge en kort pressemelding fra politiet.

Dømt for voldtekter og drap

59-åringen er tidligere dømt for flere voldtekter og ett drap. I 1994 ble han dømt til 21 års fengsel og ti års sikring for voldtekt og kvelningsdrap på en kvinne. Det skjedde samme år som han ble prøveløslatt etter en dom for to voldtekter.

(NRK/NTB)