Ny camp og ekstra festivaldag

Onsdag braker det løs med fire hele Slottsfjell-dager. Den 14. utgaven av Slottsfjell i Norges eldste by byr på musikkfest med mange kjente navn på plakaten.

Publikum under Slottsfjellfestivalen 2015

STEMNING: Fra fjorårets Slottsfjell med det karakteristiske tårnet på historisk grunn i bakgrunnen.

Foto: Alexander Joyce/NRK

– Det føles naturlig med fire dager, sier bookingsjef Henning Krane til NTB. Vi har solgt ut flere år på rad og får ikke flere inn på området. Da tenkte vi en ekstra dag med moro i stedet.

Slik det ligger an nå, kan opptil 60 000 mennesker tilbringe langhelga på historisk mark.

Roser arrangørene

Tønsberg-ordfører Petter Berg (H) forsikrer om at festivalutvidelsen er nøye gjennomtenkt.

– Alt skjer i nært samarbeid med riksantikvaren og regionale kulturmyndigheter, forteller han, og berømmer arrangørene for respekten de utviser.

– De er blitt veldig flinke til å skåne grunnen. Vi ser et godt kompromiss mellom ivaretakelsen av middelalderhistorien og gjennomføringen av et spektakulært arrangement på Tønsbergs tak, sier Berg, som mener Slottsfjell er den ideelle, ungdommelige videreføringen av sommershowtradisjonen som står så sterkt
lokalt.

Les også: Skal gi omsorg og mat til festivaldeltakere

Trygghetstiltak

I tillegg til en ekstra festivaldag i år, er en annen 2016-nyhet at festivalcampen er lagt i tilknytning til Jarlsberg hovedgård, hvor det er ventet nær 3000 overnattingsgjester. I kjølvannet av overgrepsanklagene etter Peace & Love i Sverige er vakthold blitt en varm potet.

– Vi har et sikkerhetsopplegg vi er veldig fornøyd med. Og med større festival bringer vi inn enda flere vektere, politimannskaper og frivillige i gule vester, bedyrer pressesjef Silje Larsen Borgan.

Les også: Lover å slå ned på tafsing

Campen blir fullt opplyst, inkludert gatene mellom teltene. Her skal alle kunne føle seg trygge, understreker hun.

Billboard-topper

Musikalsk blir The 1975 et høydepunkt på Kongescenen. Det britiske popbandet gikk rett til nummer en på Billboard-lista da det slapp albumet I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It i vår.

Bookingsjef Krane legger også inn et ord for blant andre Wiz Khalifa, Susanne Sundfør, Karpe Diem, Bring Me The Horizon for ikke å glemme bystoltheten Seigmen.

– Vi fikk det ikke til å passe da plata deres kom i fjor. Men Seigmen er alltid aktuelle i Tønsberg.