Normal

Frelsesarmeen viser omsorg under Slottsfjell

I Frelsesarmeens hage skal slitne publikummere få omsorg under Slottsfjellfestivalen.

Frelsesarmeen Thomas MacKinnon

OMSORG: Frelsesarmeen tilbyr mat, drikke og omsorg i hagen sin nedenfor Slottsfjellet, sier Thomas MacKinnon.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

– Noen har drukket litt for mye, og da er det godt at det er voksne til stede som kan ta litt ansvar, sier Thomas MacKinnon i Tønsberg korps i Frelsesarmeen.

Det kommer 15 000 besøkende hver dag under årets Slottsfjellfestival. Mange av disse passerer Frelsesarmeens hage på vei ned fra festivalområdet.

I år som i fjor tilbyr Frelsesarmeens frivillige gratis mat og drikke i hagen og på fortauet. – Har man kommet bort fra venner og har tomme batterier kan de også bidra med lading av mobiltelefoner, forteller MacKinnon.

– Ikke behov

Festivalsjef for Slottsfjell, Christoffer Rød, synes Frelsesarmeens tilbud er et fint tiltak. Han kan imidlertid ikke se at det er noe det er et reelt behov for.

Christoffer Rød

IKKE REELT BEHOV: Festivalsjef Christoffer Rød sier tiltaket er fint, men at han ikke ser noe reelt behov for det.

Foto: Slottsfjellfestivalen

– Jeg ser på det mer som en markedsføring for Frelsesarmeen. Men jo mer som skjer i byen, jo artigere er det å være i Tønsberg under Slottsfjell.

Ordenssjef Frank Gran i politiet i Tønsberg forteller at det erfaringsmessig er få ordensforstyrrelser i løpet av festivalhelga.

– Det er noen høylytte og noen som har fått i seg for mye sinnabrus, men veldig ofte blir de tatt hånd om av venner og bekjente, sier Gran.

Vil vise omsorg

– Vi ønsker å være til stede for alle mennesker i alle aldersgrupper. Om man er under eller over 18 år kan man ha behov for omsorg, sier Thomas MacKinnon.

Han forteller at det koster Frelsesarmeen svært lite å ha sitt tilbud under Slottsfjell. De er tilgjengelige fra 20-tiden og frem til midnatt alle festivalens dager.