NRK Meny
Normal

Kjørte med minst 1,5 i promille – mister kjøreretten i to år

En 48-åring ble tatt for heftig fyllekjøring da han skulle hjem til et vennepar og be om penger de skyldte ham.

Larvik

24 DAGERS FENGSEL: Larvik tingrett har dømt en mann til fengsel fordi han fyllekjørte til Brunlanesveien i Larvik i fjor.

Foto: Jan Gulliksen/NRK

En 48 år gammel polsk mann er i Larvik tingrett dømt til fengsel i 24 dager for å ha fyllekjørt.

Mannen mister også retten til å kjøre bil i Norge i to år, og får en bot på 10.000 kroner.

Over 1,55 i promille

Det var i oktober i fjor, da 48-åringen skulle til et vennepar i Larvik, det gikk galt. Kvinnen er vitne i saken og meldte fra til politiet denne dagen.

48-åringen kom hjem til venneparet i 12-tida, og en blodprøve politiet tok klokka 16 viste at mannen hadde 1,55 i promille.

Mannen har forklart at han kom hjem til venneparet for å få tilbake penger de skyldte ham. Fordi paret opplevde mannen som full ville de ikke snakke med ham. De sperret i stedet inne bilen hans slik at han ikke kunne kjøre.

Da ble tiltalte svært sint, og satte seg inn i bilen. Han har forklart at han deretter skal ha drukket en vodkaflaske han hadde under passasjersetet.

48-åringen nekter for at han drakk før han kom til venneparet, men både vitnet og ektemannen mener at han ikke drakk hjemme hos dem. Ifølge vitnet kom 48-åringen med trusler mot henne og ektemannen, og dyttet til ektemannen etter at han hadde sperret inne bilen. Også dette har 48-åringen benektet.

Møtte ikke opp i retten

Da politiet kom til stedet luktet mannen sterkt alkohol og var svært ustø. De oppfattet ham også som aggressiv.

En venn av 48-åringen var med til ekteparet. Ifølge 48-åringen forlot vennen stedet før politiet kom, og tok med seg flaska.

48-åringen møtte ikke opp i rettens hovedforhandlinger.

– Årsaken til det var at jeg ikke hadde førerkort og penger. Jeg har allerede vært uten førerkort i et halvt år, og mener at dette har vært straff nok, har tiltalte forklart i et skriv til politiet.

Politiforklaringa hans ble lest opp i retten, og han erklærte seg ikke skyldig. 48-åringen er for tiden arbeidsledig og bosatt i Polen.