Larviks seiersmaskin dundrer videre

Larviks plettfrie sesong fortsatte da svenske Sävehof ble slått 25–20 i kvinnehåndballens mesterliga i kveld.

Nora Mørk

Nora Mørk scoret fem mål for Larvik i seieren over Sävehof i mesterligaen fredag.

Seieren var Larvik-jentenes 30. i rekken denne sesongen. Ni av dem har kommet i Europas gjeveste klubbturnering.

I Sverige kom vertene best i gang, men som vanlig jobbet Larvik seg tilbake og gikk forbi. Nora Mørk hadde stort sett vært servitør i første omgang, men to raske mål gjorde at LHK tok med seg 13-11-ledelse til pause.

Mørk satte ytterligere tre mål i annen omgang. Hun passerte dermed 250 mesterligascoringer. Også Marit Malm Frafjord, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Alina Wojtas noterte fem mål hver seg mot Sävehof.

Larvik inviterte hjemmelaget tilbake i kampen da 16-12-ledelse ble til 16-16, men to viktige strafferedninger av Sandra Toft sørget for at kampen til slutt bikket gjestenes vei. På tampen var aldri seieren i fare.

Gro Hammerseng-Edin satt på LHK-benken gjennom hele kampen. Det gjorde hun for å hvile sin vonde akilles.

Det gjenstår to kamper igjen for Larvik før kvartfinalen. Disse er hjemme mot toer Györ 1. mars og borte mot Viborg en uke senere. (©NTB)