Kraftig økning for Myrsnipa

Kirkens Bymisjon i Tønsberg opplever en økning i antall familier som benytter seg av Myrsnipa. På Myrsnipa kan barn og foreldre som ikke får lov til å møtes alene være sammen.

Eric Laetare

Fungerende daglig leder for Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Eric Laetare, sier de nesten har hatt dobbelt så mange besøk på Myrsnipa i 2015 som året før.

Foto: Karin Grønn Madshus / NRK

– Vi ser at Myrsnipa er i en voldsom økning, sier fungerende daglig leder ved Kirkens Bymisjon i Tønsberg Eric Laetare.

Myrsnipa er et tiltak som tilrettelegger for samvær mellom barn og foreldre som ikke får lov til å være sammen alene. Samværet foregår i barnevennlige leiligheter der et personale holder tilsyn med møtene. Barna får gjøre ulike aktiviteter som å lage mat, spille spill, tegne eller se på barne-TV.

– Her kan de komme og treffe mor eller far og være sammen med foreldrene én time i uka, to måneder i året, én time i året osv.Vi er veldig glade for at barnevernstjenestene rundt omkring i Norge ønsker å bruke Myrsnipa som samværssted for samvær under tilsyn, sier Laetare.

Nesten dobbelt så mange besøk

– I begynnelsen av desember var tallene opp mot 750 samvær. Det kan også være at én familie har flere samvær, sier Laetare og forteller at de i fjor hadde rundt 400 besøk.

I Tønsberg består Myrsnipa av tre spesialbygde leiligheter. Leilighetene har blant annet færre dører, slik at de som arbeider der skal kunne holde tilsyn med hva som foregår på møtene.

Laetare er fornøyd med årets besøkstall, men sier det er for tidlig å tolke noe ut av dem.

– Det sier nok ingenting om en økning i antall saker totalt sett, men heller noe om at flere får høre om Myrsnipa og ønsker å bruke Myrsnipa hos Kirkens Bymisjon, sier han.