Kjørte inn til tredje plass etter vanvittig snurr

Det var fart, spenning, dårlig vær og uhell under Tønsberg Båtrace i dag. Pierre Lundin fra Sverige var raskest av alle.

VM-runde i Tønsberg-fjorden

VIDEO: Her går det rundt for Erik Edin. Han fullførte likevel løpet. Foto: Phillip Hofgaard.

I helgen ble det holdt VM-runde i formel 2 langs bryggekanten i Tønsberg, en av syv VM-runder som arrangeres hver sesong.

Det ble kjørt to rekruttklasser, såkalt GT15 og GT30 og da de fremadstormende var ferdige, ble helgen avsluttet med finalen i Formel 2.

Pierre Lundin (Sverige) vant, Matthew Palfreyman (Storbritannia) kom på andre og Erik Edin (Sverige) kom på tredje plass.

– Det er den samme pallen som vi hadde i fjor, ler Joyce Christine Andersen, mediesjef for arrangementet.

Erik Edin var kanskje den som er mest fornøyd med å havne på pallen. Han hadde virkelig hellet med seg etter en skikkelig salto ved runding av en bøye (se video over).

– Han fortalte etterpå at servostyringen røyk, så han måtte ratte for harde livet etter snurren. Jeg skjønner ikke at han greide å samle seg og fortsette etter velten, sier Andersen.

Fornøyd med helgen

– Helgen har vært fantastisk. Mye skal på plass, med så mange mennesker og vi er kjempefornøyde med alt, forteller mediesjefen.

Nå tenker de allerede på neste år.

– For å få VM-runde også neste år, må vi søke om det. Vi har lyst, men må først evaluere årets arrangement, sier Andersen.

Hun er spesielt fornøyd med at landslaget til De forente arabiske emirater i år var med.

– Jeg tror de tømte hotellet for laks. De var helt gale etter fisken vår, ler hun.