NRK Meny
Normal

Kan sikre seg syvende cuptriumf på rad

Tirsdagens cupfinale er Larviks 13. på rad og Ole Gustav Gjekstads siste for Vestfold-laget. Han sier ribbefettet glimrer med sitt fravær hos jentene, og at sulten på nytt sølvtøy er stor.

Larvik

Larvik vant fjorårets cupfinale, tirsdag kan de ta sin 12 seier på de 13 siste årene. Da må nykomlingen Halden slås i Oslo Spektrum.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Larvik er alltid storfavoritt når de spiller kamp. Denne gangen, i Oslo Spektrum mot miniputten Halden, er favorittstempelet kanskje større enn noen gang, i det som blir Ole Gustav Gjekstad siste cupfinale for Norges suverent beste håndballdamer.
Larvik har vunnet 11 av de 12 siste cupfinalene, mens Halden er i det gjeveste cupselskapet for aller første gang.

Søndag samlet Larvik-spillerne seg for første gang siden EM og juleferien, men formen var god, konstaterer Gjekstad.

– Det var ikke noe ribbefett på fingrene der, nei. Mandag drillet vi formasjoner, og jeg føler at vi er i rute.

Imponert over motstanderen

Halden og Larvik har aldri møttes i cupen før, men ikke uventet var Larvik best da lagene møttes i serien i høst, da vant de 33–16. Likevel har Østfold-laget imponert Gjekstad så langt i årets sesong.

– Det er veldig imponerende at de er i finalen. De har blant annet slått ut Byåsen og Oppsal på veien, og en finale kan gi litt mer "maur i buksa", men jeg tror vår rutine i slike kamper gir oss overtaket, sier Gjekstad.

Ole Gustav Gjekstad

Trener Ole Gustav Gjekstad har tro på at spillerne gjør jobben og sikrer en ny kongepokal.

Foto: SIGURDSØN

Sulten på mer

Seks Larvik-spillere vant nylig EM-gull og Gjekstad erkjenner at det å være med i et mesterskap og attpåtil vinne er en utladning. Men han er sikker på at de, og resten av laget, er sultne på mer.

– De synes også det er gøy å vinne NM og det gir helt garantert motivasjon til å gjøre jobben, sier han.

Siste cupfinale – foreløpig

Gjekstad søker nye utfordringer og er ferdig som Larvik-trener til våren. Særlig spesielt at det er hans siste cupfinale er det ikke, synes han.

– Foreløpig den siste, skyter han inn før undertegnede rekker å stille ferdig spørsmålet.

– Det er såpass lenge til jeg slutter, så det føler jeg ikke noe på nå. Det kommer nok senere, tror han.

For Gjekstad har sluttet og kommet tilbake før. Han trente Larvik fra 1999 til 2005, da tok han over herrelaget til Drammen hvor han var til han kom tilbake til Larvik som sportssjef i 2009.

Da avdøde Karl Erik Bøhn forlot trenergjerningen i Vestfold til fordel for ungarsk håndball, ble Gjekstad på ny hovedtrener. Denne gangen i kombinasjon med rollen som sportssjef.