– Den beste julegaven vi kunne fått

Etter lang kamp har Innbyggerlista fått det som de vil. Vear blir en del av Tønsberg.

Innbyggerlista i Stokke

FEIRER: Innbyggerlistas leder, Anders S. Larsen (i hvit skjorte), skal feire sammen med Innbyggerlista og andre støttespillere i kveld.

Foto: Innbyggerlista / Privat

I dag kunngjorde Kommunal- og moderniseringsdepartementet at Vear skal bli en del av Tønsberg kommune når Stokke blir en del av nye Sandefjord kommune fra 1. januar 2017.

Grensejusteringen har vært heftig debattert i kommunen og Innbyggerlista stilte til valg i kommunevalget for å sikre at interessene til folk på Vear ble ivaretatt.

Nå jubler Innbyggerlistas leder, Anders S. Larsen, over avgjørelsen.

– Jeg er kjempeglad. Nå har vi jobbet for dette i 1 1/2 år og jeg er glad for at kommunalministeren har lyttet til hva folk på Vear og Hogsnes mener. Det er et klart flertall på Vear som ønsker å tilhøre Tønsberg, sier han.

– Tikker inn meldinger

Larsen forteller at han satt i møte på jobben da avgjørelsen kom, men at den ikke gikk upåaktet hen.

– Det tikker inn meldinger på mobilen og Facebook. Folk er lettet og glad for at det endelig er avgjort og for meg er dette den største julegaven jeg kunne fått, sier han

Innbyggerlistas leder er likevel opptatt av hensynet til mindretallet på Vear.

– Jeg er ydmyk overfor dem som ønsket noe annet, men håper at de kan akseptere det som er vedtatt og nå legge den ballen død, sier Larsen.

Hørte på folket

For kommunalminister Jan Tore Sanner var det avgjørende at et flertall av innbyggerne på Vear ønsket seg til Tønsberg.

– De berørte innbyggerne har gitt et tydelig signal om at de ønsker å bli ett felles tettsted i Tønsberg. Derfor mener jeg at det er riktig å gjennomføre denne grensejusteringen, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.