Forlatte, velstelte katter

Dyrebeskyttelsen Tønsberg-Horten mener de ser en ny trend. Stadig flere av kattene som havner hos dem er velstelte og behandlet hos veterinær.

Rekordmange katter har fått et nytt hjem

Rekordmange katter har blitt omplassert i juli i år.

Foto: Dyrenes hus

– Ofte får vi inn flotte, nydelige dyr. De er både kastrert og sterilisert. Vi synes det er så rart at vi ikke kan finne eiere til dem.

Det sier nestleder Dyrebeskyttelsen Tønsberg-Horten, Else Angeltun.

Hun har vært med på å omplassere rekordmange katter i juli i år, og selv om sommeren alltid fører med seg flere eierløse katter, mener hun nå å kunne se en ny trend når det gjelder dyrenes helse.

Startet i fjor

Rekordmange katter har fått et nytt hjem

Dyrebeskyttelsen mener det er en ny trend at folk forlater velstelte katter.

Foto: Dyrenes hus

Før var det sjelden at kastrerte katter havnet hos Dyrebeskyttelsen, ifølge Angeltun. Nå er situasjonen en ganske annen.

Hun mener Dyrebeskyttelsen opplever en klar tendens som startet i fjor, at velstelte katter, til og med rasekatter, blir forlatt av eierne sine.

– Jeg lurer på om folk har så mye penger at de blåser i om de har brukt en del kroner bare de blir kvitt katten, sier Angeltun.

Les også:

Kan være regionale forskjeller

Veterinær Heidi Haugholdt, ved Anicura dyreklinikk i Rising ser også at flere eierløse katter blant annet er sterilisert, men i Skienområdet synes hun likevel ikke dyrene ser særlig velstelte ut.

– Når det gjelder katter som ikke er ID-merket og hvor man ikke finner eiere, så er nok trenden her at de er tynne og pjuskete. En god del kommer også inn med skader, sier Haugholdt.

Samtidig understreker hun at det kan være regionale forskjeller og at det særlig er i hyttefelt man ser en økning i antallet forlatte katter.

Håper mange savner katten sin

Rekordmange katter har fått et nytt hjem

– Kom til oss og se etter katten din hvis du savner den, er oppfordringen fra Dyrebeskyttelsen Tønsberg-Horten.

Foto: Dyrenes hus

Veterinæren sier hun mistenker at mange av dyrene bare har kommet bort fra eierne, og forteller at organisasjonen Redd Dyra i Telemark legger ut bilder på Facebook av alle katter de får inn.

– De har mange som kommer og henter kattene sine, sier Haugholdt.

Hos Dyrebeskyttelsen Tønsberg-Horten håper nestleder Angeltun at mange savner dyrene sine, og til dem har hun en klar oppfordring.

– Kom til oss og se etter katten din hvis du savner den!