Rekordmange vil ha katt

I løpet av én uke omplasserte Dyrebeskyttelsen i Tønsberg og Horten 19 katter. – Dette er enestående, sier nestleder Else Angeltun.

Hjemløs katt

MANGE FÅR HJELP: Flere drektige katter og kattunger har blitt hentet inn av Dyrebeskyttelsen i løpet av sommeren. Mange av disse får nye hjem. Foto: Illustrasjonsbilde

Foto: Rubina Butt / NRK

Hele 25 til 30 katter som har bodd midlertidig hos Dyrebeskyttelsen i Tønsberg og Horten har fått nye hjem i løpet av juli måned.

Til sammenlikning ble kun syv katter omplassert i løpet av hele juli måned i fjor.

Tid og kjærlighet

Også i Oslo og omegn har det aldri før vært så mange katter som har fått nye hjem. Angeltun hos Dyrebeskyttelsen i Tønsberg og omegn tror det kan skyldes flere ting.

– Det dårlige sommerværet kan ha noe å si, folk har avsluttet ferien litt før og har tid og kjærlighet for dyra, sier Angeltun.

Hun er ikke sikker på hvordan situasjonen har vært i resten av Vestfold, men forteller at de har slitt med katteinfluensa hos Dyrebeskyttelsen i Sandefjord og Larvik. Dette har ført til stengte dører i en periode.

– Kanskje det er derfor vi har opplevd økt pågang her i Tønsberg og Horten, lurer Angeltun på.

Også rekordinntak

Samtidig som rekordmange katter har fått nye hjem, har Dyrebeskyttelsen i Tønsberg og Horten også satt en sørgelig rekord.

– Det er rekordinntak av katter i sommer, det har vært en helt vilt og verre enn noensinne, forteller Angeltun.

Hun reagerer på økningen ettersom Dyrebeskyttelsen har gitt ut informasjon og veiledning for å unngå at dyr dumpes.

– Nesten daglig har vi tatt imot kattunger og drektige kattemødre, vi har bortimot 30 fosterhjem for de fleste har vært i drift, sier Angeltun.

Og skulle du enten savne en katt eller ønske deg et nytt pelskledd familiemedlem så er du hjertelig velkommen til å ta kontakt, legger Angeltun til. De har fremdeles mange katter som søker eiere.