NRK Meny
Normal

Ber om hjelp til å finne pappaen sin via Facebook

William Lawrence Berndtsen (21) forsøker å finne faren sin via Facebook. Nå er innlegget hans delt over 37 000 ganger.

William Lawrence Berndtsen
Foto: Privat

You can read an english version of this article here:

I innlegget som er spredt fra Tønsberg til hele verden, ber 21-åringen fra Tønsberg om hjelp til å finne faren sin.

«Jeg har ikke peiling, alt jeg vet er at han er fra Storbritannia, fra et sted rundt Leeds. Mamma sier han kalte seg Johnny.

Til hjelp har han et bilde av pappaen, tatt for 22 år siden.

– Helt siden mamma fortalte meg om pappa da jeg var liten, og viste meg det bildet hun har av ham, har jeg hatt et ønske om å treffe ham.

Han forteller at moren var på studietur på Lanzarote for 22 år siden. Det var da hun traff han som ble Williams far. Han fortalte at han var fra Leeds og at alle kalte ham Johnny.

Da hun kom hjem og fant ut at hun var gravid, reiste hun tilbake til Lanzarote i håp om å finne Johnny, men da hadde han allerede reist.

Støtte fra mamma

Ved hjelp av Facebooks mer enn 1 milliard brukere, håper William og moren Monica at drømmen hans om å få møte faren går i oppfyllelse. De har forsøkt å nå Johnny via Facebook før, da ved å opprette en profil i hans navn, uten å lykkes.

– Så bestemte jeg meg for at jeg skulle forsøke på denne måten. Mamma støtter meg og har hjulpet meg.

William har sett lignende leteaksjoner på Facebook og mener det treffer folk på en helt spesiell måte.

– Folk blir veldig engasjerte og nysgjerrige på om jeg har hørt noe, forteller William, som etter etterlysningen har fått et rush av nye venneforespørsler på det populære sosiale mediet.

Stolt av sine engelske røtter

Han har ennå ikke fått det avgjørende tipset som leder ham til faren, men han er fortsatt håpefull, for han vet at innlegget hans har begynt å spre seg i England.

– Det er veldig spennende. Jeg vet jo ikke om han vil ha kontakt eller om han lever engang, men jeg håper i hvert fall på å få noen svar. Hvem vet, kanskje jeg har masse familie i England.

21-åringen har vært mye i England og er stolt av de engelske røttene sine.

– Faktisk så sier jeg gjerne at jeg er fra England også, hvis noen spør hvor jeg er fra, forteller han og legger til at han har lyst til å reise til England for å bo der, kanskje studere.

– Og det hadde jo vært ekstra gøy hvis det viser seg at jeg har en stor familie der borte.

Nå håper William at engelske aviser skal plukke opp historien hans og gi ham enda litt drahjelp i jakten på faren.