NRK Meny
Normal

– Klubben er reddet

LHK jubler for gull og spillerne har fått signaler om at håndballklubbens fremtid er reddet.

lhk

Jentene jubler over sitt 11. gull på rad.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Larvik håndballklubb (LHK) vant kampen mot Skrim Kongsberg onsdag kveld og er dermed seriemestere for 17. gang.

Kampen kan imidlertid bli klubbens siste, de er i en stor økonomisk hengemyr, og klubbens fremtid skal avgjøres på styremøte i morgen.

– Klubben består

Tonje Larsen forteller at spillerne har fått signaler om at klubben har fått tak i pengene de trengte for å redde klubben.

– Stemningen er veldig god for nå virker det som at klubben er reddet. Vi har fått signaler om at vi har fått tak i de fem millioner kronene vi trengte, så nå må vi spare inn på den pengebruken vi har hatt. Vi er ganske sikre på at vi består som klubb, sier Tonje Larsen til NRK.

Legger frem budsjett

Konstituert daglig leder, Harald Gaupen, kan ikke bekrefte at klubben som nå er seriemestere for 11. gang på rad, er reddet.

– Det eneste jeg kan si er at vi har styremøte i morgen hvor vi skal presentere et budsjett for styret som har en del forutsetninger. Om styret er enige i de forutsetningene er det grunnlag for videre drift av klubben, sier Gaupen.

Harald Gaupen

Konstituert daglig leder i LHK, Harald Gaupen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Hva har dere gjort for å få dette til?

– Vi har gjort det vi har hatt som målsetting. Vi har skaffet ny frisk kapital, vi har økt sponsorinntektene og gjennomført en del kostnadsreduksjoner.

Hvor har dere skaffet pengene?

– Vi har hatt en aksjon som har hatt som mål å samle inn 5 millioner i frisk kapital. Kilden til de pengene vi nå har disponibelt er en kombinasjon av denne innsamlingsaksjonen, samt at vi har fått noen nye sponsormidler.

– Meget profesjonelle

Arrangementsansvarlig i Arena Larvik, Leif Erik Johannesen, har stor tro på klubbens fremtid.

Arrangementsansvarlig

Leif Erik Johannesen, arrangementsansvarlig ved Arena Larvik.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Vi jobber som vi alltid har gjort. Jentene har vært meget profesjonelle og de har klart å skille saken fra sporten, og det er veldig bra.