– Ikke flytt brøytepiskene

Brøytebilsjåfør har sett seg lei på brøytepinner som forsvinner. – Det er det eneste vi har å gå etter, sier han.

En traktor som har havnet på utsiden av veien.

UTFOR VEIEN: Jørgen Andvik Moss vet ikke hva som har skjedd med brøytepinnen i dette tilfellet, men han la bildet ut sammen med en tekst der han ber folk la brøytepinnene få være i fred.

Foto: Privat

«Til alle dere som synes det er gøy å leike med brøytepisker ... Vær så snill å slutt med det. I alle fall ikke flytt på dem. Det er noen som trenger dem serru ...»

Slik lyder innlegget Jørgen Andvik Moss hos Andvik Maskin AS la ut på Facebook søndag kveld. Mandag morgen er det delt 1392 ganger, og fått 1424 såkalte likes. Til teksten har han lagt ut bildet som her ligger øverst i saken.

Brøyting engasjerer

Innlegget har altså skapt et stort engasjement i sosiale medier, og Moss tror han vet hvorfor.

– Det virker som om alt som har med brøyting å gjøre om dagen engasjerer, sier han til NRK.

– Dette når ut til ganske mange, hva håper du det kan bidra til?

– Håpet er selvfølgelig at det kan bidra til at flere pisker kan få stå i fred, eller at ting blir lagt mer til rette for at brøytinga skal kunne skje på den måten det må gjøres for å få trafikken frem. Det er ikke så mye annet å gjøre enn å la oss komme frem og gjøre den jobben vi skal gjøre, sier Andvik.

– Et stort problem

Han brøyter veier nord i Vestfold, og understreker at han ikke vet hva som har skjedd på bildet han la ut, eller hvorfor brøytepinnen er flyttet på.

– Men det er generelt et stort problem at veipisker blir borte eller flyttet på, og at det blir misvisende. Det er det eneste vi har å gå etter, sier Moss.

Kan velte

Avdelingsdirektør i Statens vegvesen region sør, Tore Kaurin, er helt enig med brøytebilsjåføren.

Vegvesenet setter opp brøytepinnene hver høst. Disse skal markere veikanten og andre ting som kan skape farlige situasjoner, for eksempel kantsteiner.

– Blir den stående på utsiden av kanten, kan brøytebilen velte. Brøytebilene skal sneie den, men ikke kjøre på utsiden for da er de på utsiden av veien, sier Kaurin til NRK.

I tillegg til å være til vesentlig hjelp for brøytebilsjåførene, hjelper de også bilistene, påpeker Kaurin.

– Der det er refleks er det til vesentlig hjelp for bilistene også, i forhold til det å holde seg på veien. Så la for all del disse brøytestikkene få stå i fred, sier Kaurin.