NRK Meny
Normal

Vegvesenet: – Se heller på Tour de ski

Det er nå så glatt og uoversiktlig på veiene at vegvesenet oppfordrer alle som kan la bilen stå om å gjøre det. Mange veier på Agder er speilglatte.

Kraftig snøfall på sørlandet bø på utfordringer for Vegvesenet.

Inspektør Reidar Bjerland i Statens vegvesen med ett av de to vogntogene som fikk problemer på glatta i Trybakken i Søgne.

På E39 i Trybakken i retning vest fikk to vogntog søndag ettermiddag problemer på glatta. Vogntogene kom ingen vei. Vegvesenet har jobbet med å få fjernet kjøretøyene.

– Sjåføren av det ene vogntoget forteller at han ikke fikk nok trykk på drivhjulene fordi han hadde for lite last. Dermed ble han stående og spinne. Han hadde alt på stell, både vinterdekk og kjettinger, forteller inspektør Reidar Bjerland i Statens vegvesen på stedet.

Også på Imesletta havnet et rumensk vogntog i grøfta på glatt føre ved 13.30-tiden.

Semitrailer i grøfta Imesletta

Sjåføren av traileren har opplyst til politiet at han måtte styre kjøretøyet ut i grøfta da han ble hindret av et motgående vogntog.

Foto: Ronny Blix

Styrte ut i grøfta

Innsatsleder Erik Lund i politiet har snakket med sjåføren. Stjåføren har fortalt at han måtte styre kjøretøyet ut i grøfta for å unngå å treffe et vogntog som kom imot i hans eget kjørefelt.

Snøkaos Bjørndalssletta

Det har snødd mye på Sørlandet de siste timene. Og det skal ifølge meteorologen bli verre utover kvelden.

Foto: Per Kåre Sandbakk/ NRK

Ifølge NRKs frilanser på stedet var kjøretøyet godt skodd. Ingen personer kom til skade.

– Vi oppfordrer bilister om å holde seg hjemme. Hvis man må ut å kjøre, er det viktig å avpasse farten etter forholdene. Det er glatt og vanskelige kjøreforhold noen timer framover, sier Lund.

Ved 14-tiden har snøværet gått over til regn langs kysten. Det fører til svært glatte veier.

Mye snø og glatte veier skaper utfordringer på sørlandet.

Innsatsleder Erik Lund i politiet om glatte kjøreforhold.

– Hold dere hjemme

Både Statens vegvesen og politiet oppfordrer folk på det sterkeste til å la bilen stå hjemme dersom man ikke må ut i trafikken.

Vegvesenet har plassert en veiskrape permanent ved Trybakken i Søgne inntil snøværet gir seg.

– Det ser ut til at det ble akkurat så ille som fryktet. Men nå har vi en hel haug med brøytemannskaper ute på veiene som gjør så godt de kan, sier inspektør Reidar Bjerland i Statens vegvesen til NRK.

– Se heller på Tour de ski

Meteorologene har varslet at det kan falle inntil 60 millimeter nedbør i løpet av 24 timer. Etter prognosene skal det ennå snø i flere timer.

Brøytemannskaper

Ifølge Statens vegvesen har de alle tilgjengelige mannskaper på veiene.

Foto: Per Kåre Sandbakk

– Veiskrapa kommer til å kjøre fram og tilbake så lenge det er behov. Den kan dra opp vogntog som får problemer i bakken, sier Bjerland.

– Hva er oppfordringen til bilister?

– Jeg oppfordrer folk til å heller sitte hjemme og kose seg med Tour de ski.

Flere vogntog ble stående

På fylkesvei 415 i Åmli fikk et vogntog problemer like etter klokken 08 søndag morgen. Kjøretøyet ble stående fast i Gjeruldstadkleivene.

Klokken 11.18 på E39 Rige retning vest ble også et vogntog stående med problemer på glatt føre.

Saken oppdateres.