NRK Meny
Normal

– De skulle ikke hatt førerkort

Jan Vidar Stenhaug fra Hof og kona var på vei fra Sande til Holmestrand forrige uke da de så det de kaller to stygge forbikjøringer på fylkesvei 313.

Jan Vidar Stenhaug og kona fanget om det de karakteriserer som stygge forbikjøringer på fylkesvei 313 forrige uke.

SE VIDEO: Disse forbikjøringene på fylkesvei 313 ble fanget på kamera forrige uke. (foto: Stenhaug/privat)

– Jeg lå bak en lastebil med to biler bak seg ved Smørstein i Holmestrand. Det er bare flaks at det går bra, sier Jan Vidar Stenhaug og sikter til forbikjøringene i videoen øverst i saken.

Veien brukes nå som omkjøringsvei for E18 etter at Skjeggestadbrua kollapset i februar, og trafikken på stedet har økt betraktelig.

– Vi kjørte jevnt og fint i 70 kilometer i timen, som er fartsgrensen her, så det var helt unødvendig å kjøre forbi denne lastebilen, sier Stenhaug og fortsetter:

– Det er utrolig hvor lite folk bryr seg om sine medtrafikanter, bare de selv kommer seg fort frem. Det er uansvarlig og de skulle ikke hatt rett til å ha førerkort.

Se flere forbikjøringer som har skapt reaksjoner her

– Fryktelig høye tall

Andreas Rødø

FOKUS: Andreas Rødø opplyser at UP vil fortsette fokuset på omkjøringsveiene.

Foto: Thomas Blekeli / NRK

Distriktsleder i Utrykningspolitiet (UP) i Vestfold og Telemark, Andreas Rødø, ønsker ikke å kommentere videoen, men sier at de er oppmerksomme på problemet og at UP forsøker å avdekke slik kjøring ved å være mye ute på de aktuelle omkjøringsveiene.

Det er Bispeveien, fylkesvei 313, 315 og 40, samt Kopstadveien som regnes som omkjøringsveier for E18 for tiden.

Siden brukollapsen i februar har disse veiene fått status som spesielt politiovervåkede veier i Vestfold, og UP har notert 450 skiftlige reaksjoner mot bilister.

280 av dem er knyttet til fartsovertredelser, 120 handler om mobilbruk, brudd på vikeplikten eller forbikjøringer, og 50 av reaksjonene er til personer som ikke har brukt bilbelte.

– Tallene er fryktelig høye. Nå er det også stor trafikk på disse omkjøringsveiene for tiden, men vi er ikke tilfredse med at så mange kjører på en slik måte at det er nødvendig for oss å reagere, sier Rødø til NRK og fortsetter:

– Det viser i all tydelighet at det er et behov for politiets tilstedeværelse, og det vil vi fortsatt komme til å være.