Politiet varsler flere fartskontroller etter brukollaps

Vestfold-politiet advarer utålmodige bilister.

Skjeggestad bru sett fra lufta.

STENGT: Det er uvisst hvor lenge E18 vil være stengt i begge retninger.

Etter at Skjeggestad bru på E18 i Holmestrand delvis kollapset etter et jordras mandag ettermiddag, har veien vært stengt i begge retninger. Det har ført til økt trafikk på omkjøringsveiene.

Morten Skarpaas

FLERE KONTROLLER: Morten Skarpaas sier politiet skal sørge for at bilister kjører rolig på omkjøringsveiene.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Både ordføreren i Holmestrand, Alf Johan Svele, og ordføreren i nabokommunen Re, Thorvald Hillestad, har uttrykt sin bekymring for økt trafikk på henholdsvis veien gjennom Holmestrand sentrum og Bispeveien.

Trafikk-koordinator ved Vestfold politidistrikt, Morten Skarpaas, sier at politiet og vegvesenet har lagd en plan for hvordan de skal føre trafikken forbi rasstedet.

– Det blir økt trafikk på mindre veier, og da ønsker vi å være til stede og sørge for at farten blir holdt nede, og for at vi ikke skal ha noen ulykker på de veiene i den perioden som omkjøringen foregår, sier han til NRK.

Både sivilt og uniformert politi vil foreta farts- og adferdskontroller på omkjøringsveiene i tiden fremover.

Laster kart, vennligst vent...

De 10 000 kjøretøyene som kjører over Skjeggestad bru i døgnet, må nå kjøre på omkjøringsveiene i stedet.

Fartsnivået har økt

Den ene veien hvor politiet vil øke antall kontroller, er riksvei 35 fra Islandskrysset til Ås-krysset.

– Dette er en vei hvor det er mulig å kjøre fort og vi har allerede fått beskjed om at fartsnivået har økt, samt forbikjøringer, sier Skarpaas.

Tønsberg politistasjon skal ta ansvar for denne veien, mens Horten politistasjon har ansvar for veien gjennom Holmestrand sentrum, fylkesvei 313 fra Bentsrudkrysset til Islandskrysset.

– Her er det skoler, fotgjengerfelt, lyskryss og fartsdumper, så her vet vi at utålmodige bilister kommer til å kjøre fortere enn det som er tillatt. Vi vil derfor ha en spesiell oppmerksomhet på den veien.