NRK Meny
Normal

VW-problemene i USA vokser

Volkswagens toppsjef i USA, Michael Horn, går av med umiddelbar virkning, opplyser den tyske bilprodusenten.

VW blir stevnet
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

VW opplyser at Horn går av på grunn av utslippsskandalen som ble kjent i fjor, da Volkswagen ble avslørt for å ha jukset med utslippsverdiene for over en halv million biler i USA.

Horn har vært styreleder og toppsjef for den amerikanske delen av Volkswagen siden 2014. Han går av med umiddelbar virkning for å søke andre utfordringer, heter det i en uttalelse fra selskapet onsdag kveld.

Før avgangen ble kjent har anonyme kilder i det amerikanske justisdepartementet lekket at Volkswagen-konsernet i USA vil bli etterforsket for finanssvindel og mulige brudd i amerikansk skattelov, skriver SpiegelOnline.

I en domstol i San Francisco ble Volkswagen i februar stevnet av nærmere 200 Volkswagen-eiere fra samtlige amerikanske delstater, skriver ARD/Tagesschau. Bilprodusenten blir beskyldt for svindel og risikerer å bli dømt til å utbetale milliarderstatninger til amerikanske dieselbil-eiere.

Ikke bare blir Michael Korn stevnet, men store deler av konsernledelsen og toppsjefer i Audi, Porsche og Bosch, i tillegg til kvalitetssikringsdirektører og ingeniører.

Hinrich J. Wöbcken vil midlertidig tre inn i stillingen som Volkswagen-toppsjef i USA.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt