Voldtektsoffer i tenårene døde etter å ha satt fyr på seg selv i Marokko

De angivelige gjerningsmennene truet med å offentliggjøre bilder av voldtekten dersom hun ikke trakk anmeldelsen, sier aktivistgruppe.

Morocco Rape Outrage

Kvinner protesterer mot seksuell vold i Marokko i 2012 etter at en 16-åring tok sitt eget liv fordi hun ble tvunget til å gifte seg med mannen som voldtok henne. Ifølge The Moroccan Association of Human Rights skal en tenåring i forrige uke ha satt fyr på seg selv fordi gjerningsmennene truet med å offentliggjøre bilder av voldtekten.

Foto: Abdeljalil Bounhar / Ap

Menneskerettighetsgruppen The Moroccan Association of Human Rights (AMDH) sier at obduksjonsrapporten etter den unge jentas død i forrige uke også viser at hun var gravid, skriver AFP fredag.

– I 2015 bortførte åtte unge menn jenta, som da var 16 år, fra hennes hjem i byen Ben Guerir nord for Marrakech, og voldtok henne etter tur, forteller lederen for AMDH i Marrakech Omar Arbib til nyhetsbyrået.

Mistenkte ble løslatt

Familien til jenta anmeldte saken og politiet pågrep etter kort tid sju mistenkte som ble tatt inn til avhør, forteller Arbib. En åttende mistenkt ble senere pågrepet, men ifølge AMDH-lederen fikk alle de åtte midlertidig løslatelse fra påtalemyndigheten.

De skal da ha truet jenta og fortalt henne at de kom til å publisere bilder av voldtekten som de hadde tatt med telefonene sine, hvis hun ikke trakk tilbake anmeldelsen.

– Dette er grunnen til at hun forrige fredag satte fyr på seg selv, sier Arbib.

Hun fikk tredjegradsforbrenning og døde dagen etter på sykehuset, ifølge AMDH. Dette skal ha ført til at myndighetene pågrep seks av de mistenkte torsdag. Det er uklart hvorfor de to andre mistenkte ikke ble pågrepet.

Flere hendelser

Som i flere andre arabiske land er seksuell trakassering vanlig i Marokko selv om landet vedtok en ny grunnlov i 2011 som skulle sikre kjønnslikhet og sørge for at staten kjørte kampanjer for å promotere likhet mellom kjønnene.

I januar 2014 kvittet landet seg med en svært kontroversiell lov som gjorde at voldtektsmenn kunne gifte seg med mindreårige ofre for å unnslippe straff. Tillatt giftealder i Marokko er 18 år, så anvendelsen av loven krevde at offerets foreldre samtykket.

Loven skapte sjokkbølger og sinne internasjonalt i 2012 da 16 år gamle Amina Filali tok sitt eget liv etter at hun ble tvunget til å gifte seg med mannen som voldtok henne, og som fremdeles er på frifot.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt