Viste støtte til Israel

Budskapet var "Full stans i rakettangrepene fra Hamas" , og "Stans Hamas' terror" i en demonstrasjon som fant sted i London i dag. Over 5000 mennesker var samlet til støtte for Israel på Trafalgar Square i den britiske hovedstaden.

Maxzell Orchant, støtter Israel i demonstrasjon i London
Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Den israelske ambassadøren til Storbritannia holdt en appell til deltakerne hvor han la vekt på at det må bli en full stans i rakettangrepene fra Gazastripen mot Israel.

Pro-Israel demo på Trafalgar Square i London

5000 pro-Israel demonstranter var samlet på Trafalgar Square i London.

Foto: SANG TAN / AP

Også i Manchester var 3000 pro-israelske demonstranter samlet i en lignende markering.

Rundt 100 mennesker samlet seg i nærheten av demonstrasjonen i London i en motaksjon, der de krevde full stans i de israelske angrepene.

Første store Israel-aksjon

Dette er de første store markeringene til støtte for Israel i Europa etter at angrepet på Gazastripen startet. En av demonstrantene i London sa til avisen Jerusalem Post at han mener det meste som har kommet frem av omtale i media er anti-israelsk, og på grunn av bildene fra Gaza-stripen så er det vanskelig å få frem budskap fra israelsk side.

Samtidig oppfordrer enkelte britiske jødiske ledere Israel til stoppe angrepene på Gazastripen, ikke ta livet av flere sivile og få i stand en våpenhvile. Dette kommer frem i et innlegg i avisen Sunday's Observer. De krever også stans i rakettangrepene fra Gazastripen mot Israel.

SISTE NYTT

Siste nytt