Hopp til innhold

Ville selge baby for 110.000 kroner

Gresk politi har arrestert tre menn og en kvinne fra Bulgaria etter at de forsøkte å selge et spedbarn.

Barneklinikk i Bulgaria

Dette bildet er fra en fødeklinikk i Bulgaria. En ulovlig handel av små barn fra Bulgaria til Hellas, er et økende problem.

Foto: BORYANA KATSAROVA / Afp

Det lille barnet var bare tre dager gammelt og hadde fått en prislapp på 14.000 euro, eller nær 110.000 kroner, ifølge danske TV2 Nyhederne.

«Kjøperne» var politi

To greske politibetjenter ga seg ut for å være interesserte kjøpere. I stedet for å få gjennomført den planlagte barnehandelen, ble de fire bulgarerne arrestert i byen Xanthi, nord i Hellas.

Spedbarnet er nå tatt hånd om av greske myndigheter.

Handelen med barn mellom de to EU-landene er et økende problem, skriver greske medier. Trafikken går fra Bulgaria til barnløse par i Hellas.

– Prisen avhenger av kjønn og hudfarge

For et par uker siden opplyste myndighetene i de to landene at de hadde arrestert 14 personer for å ha organisert den ulovlige barnehandelen, skriver avisen The Australian.

Ni av dem, deriblant en lege og en advokat, ble arrestert i Hellas, mens fire ble arrestert i Bulgaria i aksjonen som ble kalt «Operasjon Babyer».

Aksjonen avdekket 14 tilfeller av kvinner som hadde gått med på å selge deres nyfødte barn. Ifølge aktor Vladimir Chavdarov fant politiet under arrestasjonene i Hellas også et lite barn som var gjort klar for ulovlig adopsjon med falske papirer.

Ifølge Chavdarov avhenger prisen på barna av kjønn og hudfarge.

Gjennomsnittsprisen var 25.000 euro, nær 200.000 kroner, for de små guttene og 20.000 euro, rundt 157.000 kroner, for jentene.

SISTE NYTT

Siste nytt