Hopp til innhold

Siste slag under beltet?

The New York Times Magazine avslører hvorfor Sarah Palin ble valgt til visepresidentkandidat, og andre feilslåtte avgjørelser i valgkampen til John McCain.

John McCain og Cindy McCain
Foto: CHIP SOMODEVILLA / AFP

Førstkommende søndag publiserer The New York Times Magazine en artikkel med et forventet eksplosivt innhold. Det skriver det liberale nettstedet The Huffington Post .

En valgkamparbeider for John McCain jobber på flyet på vei til New Hampshire

En valgkamparbeider for John McCain jobber på flyet på vei til New Hampshire 20. oktober.

Foto: CARLOS BARRIA / REUTERS

Historier som slår tilbake

Artikkelen er skrevet av Robert Draper med den tittelen "The Making (and Remaking and Remaking) of the Candidate.” Draper skal ta for seg det han ser på som en republikansk valgkamp hvor de involverte er mer interesserte i taktiske seire og de neste fengslende historiene enn å ha en overgripende taktikk.

- Når oktober kommer, vil rekken av historier som slår tilbake på McCain tvinge noen til en omvurdering av ikke bare McCains muligheter, men også vedtak fattet av [sjefsstrateg Steve] Schmidt , som for kun kort tid siden ble regnet som frelseren som innførte disiplin og tøffhet til valgkampen, skriver Draper i artikkelen.

Draper skal ha intervjuet flere av John McCains sjefsstrateger.

Valget av Palin

Et av de mest spennende temaene i artikkelen skal være hvordan det hadde seg at Sarah Palin endte opp som visepresidentkandidaten til McCain. New Yorks ordfører Michael Bloomberg skal ha vært overraskende høyt på listen, men måtte vike for en avgjørelse som skal ha vært enda mer impulsiv enn mange har trodd fram til nå.

Palin var aldri på listen over aktuelle visepresidentkandidater, men ble framhevet i siste minutt av nevnte Schmidt og valgkampstrategen Rick Davies , og ble plukket ut etter en samtale med McCain på hans ranch i Arizona som varte i under en time.

Rick Davies, Steve Scmidt, John McCain og Cindy McCain

Rick Davies, Steve Scmidt, John McCain og Cindy McCain.

Foto: Charles Dharapak / AP

Fatal tabbe

Artikkelen skal også ta for seg andre sentrale avgjørelser i valgkampen, for eksempel hvorfor de gikk til angrep mot Barack Obama på grunnlag av at han skal være mer kjendis enn en politiker .

Det som har blitt kalt Schmidts fatale tabbe, å få McCain til å forlate valgkampen for å ta tak i den finansielle krisen , blir også satt under lupen.

Det forventes at artikkelen til Draper kan føre til at nekrologene til McCains valgkamp kommer tidlig.

Presidentvalget avgjøres 4. november.

NRKs spesialmagasin om USA-valget

Les også: Svart belte i shopping

SISTE NYTT

Siste nytt