Vet hvorfor rakett eksploderte

Sjefen for romfartsselskapet SpaceX, Elon Musk, sier nå at han vet hvorfor romraketten hans styrtet under landing. Den slapp opp for flytende oksygen.

Falcon-9

En Falcon-9 rakett under landing. Det var da den var bare noen meter fra landingsplattformen at den slapp opp for flytende oksygen.

Foto: SpaceX

Romraketten hadde gjennomført en vellykket oppskytning av to satellitter og var bare noen meter over landingsplattformen da det gikk galt på onsdag.

Elon Musk, mannen bak både elbilselskapet Tesla og romfartsselskapet SpaceX, rykket raskt ut og sa at de hadde hatt problemer med en av motorene, og spekulerte at det var på grunn av den harde nedbremsingen.

Nå har det dukket opp video av den mislykkete landingen, og Musk har en annen forklaring.

Laster Twitter-innhold

I videoen er det mulig å se at raketten nærmest stopper opp i luften før den begynner på den siste nedstigningen. I diskusjonsforum som er opptatt av hva SpaceX gjør, mener flere av bidragsyterne at det kan være på grunn av at selskapet prøvde ut en annen landingsprofil, og at det ikke gikk bra.

Laster Twitter-innhold

Forrige gang SpaceX gjennomførte en landing, gikk det nesten galt fordi raketten traff plattformen for hardt.

Skal gjøre romfart rimelig

SpaceX er et kommersielt firma som forsøker å gjøre det rimeligere å sende ting ut i rommet. For å få det til må de bruke rakettene flere ganger.

Konkurrentene bruker sine raketter bare en gang. Etter oppskytning styrter de i havet eller på land.

SpaceX har gjennomført fire vellykkede landinger til nå. Til høsten er det meningen at de skal forsøke å gjennomføre den første oppskytningen av en rakett som er brukt før.

Falcon 9 landed

Slik ser det ut etter en vellykket landing. Falcon 9 raketten står trygt på den flytende landingssplattformen.

Foto: SpaceX
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt