Partibanner havnet i flymotoren - valgkandidat i krasj

Flyet med den tidligere lederen av det kontroversielle uavhengighetspartiet, UKIP, Nigel Farage, krasjet i dag etter å ha fått valgreklame i motoren. Valget i Storbritannia holdes i dag.

Flystyrt Nigel Farage

Flyet med Nigel Farage krasjet ved Hinton In The Hedges-flyplassen ved Nottingham.

Foto: Rui Vieira / Ap

Nigel Farage

Tidligere leder av UKIP, Nigel Farage.

Foto: Virginia Mayo / Scanpix/AP

Det er valgdag i Storbritannia i dag, og Farage stiller til valg i House of Commons med partiet Independence Party. Han er også innvalgt i Europaparlamentet for sørøst-England.

Krasjet ved flyplass

Farage ble fraktet til sykehus umiddelbart etter ulykken, og skal ikke være alvorlig skadd. Vitner skal ha sett valgkandidaten selv gå ut av vraket med små, synlige skader.

Krasjet skjedde ved en flyplass i Northamponshire like etter klokken 8 lokal tid, etter at det skal ha fått en reklamebanner i motoren.

Piloten av flyet måtte skjæres ut av vraket og er fraktet i helikopter til et sykehus i Coventry.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Les: Valglokalene åpnet i Storbritannia

Video Partibanner havnet i flymotoren

Flyet dro et reklamebanner med teksten Vote UKIP, her sett speilvent liggende på bakken etter styrten. Se video av flyet og området der det styrtet (Video: Sky News/AP).

Dro reklamebanner

Flyet skal ha dratt en banner med påskriften «Stem for landet ditt - stem UKIP». Det antas at det er denne som skal ha blitt sittende fast i motoren da flyet havarerte.

Planen var å fly over Buckinghamshire, Oxfordshire og Northamtonshire, men flyet skal ha fått problemer allerede 10 minutt etter avgang fra Hinton-in-the-Hedges-plassen nær Brackley sør i Northamptonshire.

Les mer om Farage: Kalte EU-presidenten en fuktig klut

Farage gikk fra sin lederstilling i UKIP i september i fjor, fordi han ønsket å konsentrere seg om å bli parlamentsmedlem for Buckingham ved Westminster. Dersom han skulle lykkes i dagens valg, vil han også være nødt til å gi opp sin stilling ved Europaparlamentet.

44 millioner skal stemme

Mer enn 44 millioner briter er registrert til å stemme ved dagens valg.

I tillegg til å velge parlamentsmedlemmer til Westminster, skal velgerne stemme for kommunestyremedlemmer til 164 ulike distrikter rundt om i England.

Stemmegivingen foregår i 649 ulike valgkretser, med nær 4150 kandidater til valg. Valglokalene åpnet klokken sju i dag morges og holder åpne til 23 i kveld.

SISTE NYTT

Siste nytt