Valgkampsmell for Gingrich

Den republikanske presidentkandidaten Newt Gingrichs håp om ta Obamas jobb fikk seg en nesestyver i dag, etter at store deler av deler av staben hans trakk seg torsdag.

Newt Gingrich

Nesestyver: Store deler av valgkamp-staben til Newt Gingrich trakk seg torsdag.

Foto: JASON REED / Reuters

Rick Tyler, som har gått av som talsmann, sier til nyhetsbyrået Reuters at «meningsforskjeller i forhold til veien videre» er grunnen til at han, valgkampleder Rob Johnson og flere andre trekker seg fra Gingrichs stab.

Ifølge CNN går minst fem medlemmer av Gingrichs valgkampstab av. Den republikanske presidentkandidaten sier at han vil starte valgkampen «på ny».

Meldingen er et stort slag for Gingrich foran presidentvalget i 2012.

– Fortsatt med i kampen

I tillegg til Tyler og Johnson, har senior-strateg Dave Carney og Gingrichs kampanjeledere i New Hampshire, Iowa, South Carolina og Georgia gått av.

Gingrich sier i en kommentar på Facebook at han fortsatt er med i kampen om å bli Obamas etterfølger.

– Jeg er innstilt på å gjennomføre den ekte, løsningsorienterte kampanjen jeg begynte på i våres. Kampanjen begynner på nytt i Los Angeles på søndag.

Den uventede vendingen kom etter flere har stilt spørsmål ved Gingrichs dedikasjon til kampanjen. Rett etter å ha annonsert sitt kandidatur tidligere denne måneden, dro Gingrich på en to uker lang ferie med sin kone, Callista.

Rick Tyler, Gingrichs nå avgåtte talsmann, sier at det for det meste var spørsmål om tidsbruk som var årsaken til avgangen, men hadde ingen flere kommentarer, ifølge Reuters.

Kontroversielt privatliv

Gingrich er mest kjent for å ha vært flertallsleder i Representanteaes hus på 1990-talet. Han ledet da en budsjettkrig mot tidligere president Bill Clinton, noe som førte til at det føderale offentlege apparatet gikk i stå både i 1995 og i 1996.

Gingrich var også en av de største kritikerene av Bill Clintons seksuelle forhold til Monica Lewinsky. I etterkant ble det kjent at ikke heller Gingrich hadde et stuereint privatliv.

Et seksuelt forhold med en ansatt i Kongressen gjorde at han skilte seg fra kona og giftet seg med elskerinnen.

SISTE NYTT

Siste nytt