Uværet i Mexicogolfen svekket

Stormen Bonnie nærmer seg området der BP jobber for å stoppe oljelekkasjen i Mexicogolfen, men har svekket seg.

Stormen Bonnie fotografert over Florida

Den tropiske stormen Bonnie fotografert over det sørlige Florida fra satellitt natt til lørdag.

Foto: NOAA / Reuters

En storm som kan forstyrre opprydningsarbeidet etter oljeutslippet i Mexicogolfen, har passert det sørlige Florida og nærmer seg området der opprydningsarbeidet pågår.

Bonnie, som er den andre stormen denne orkansesongen, er svekket til et tropisk lavtrykk, og kommer neppe til å øke igjen, ifølge eksperter i det amerikanske orkansenteret.

28 kilometer i timen

USAs nasjonale stormsenter meldte lørdag formiddag at Bonnie befant seg over den østlige delen av Mexicogolfen og beveget seg i nordvestlig retning mot området der opprydningsarbeidet foregår.

Uværet forflytter seg med en hastighet av 28 kilometer i timen. Natt til fredag, da stormen beveget seg mot Bahamas, holdt den en fart på 65 kilometer i timen.

To oljerigger og elleve plattformer ble fredag evakuert av frykt for uværet. Arbeiderne vil trolig fortsette opprydningsarbeidet i Mexicogolfen i starten av neste uke.

En av riggene og et annet fartøy er nå på vei tilbake til utslippsområdet.

– Hvis vi må evakuere området, er det trolig snakk om en svært begrenset periode, antakelig 48 timer, sier Thad Allen, som leder den amerikanske innsatsen i området, til CNN.

Flere titalls skip ble også beordret til land i går. Allen håper de kan returnere til arbeidet i løpet av kort tid.

– Intensjonen vår akkurat nå er å flytte skipene til et trygt sted, slik at de kan returnere så fort som mulig, sier han til CNN.

Fjerner ikke hetta

BP har lykkes i å stoppe lekkasjen far oljebrønnen ved å plassere ei hette på brønnholdet.

Da stormvarslet ble sendt ut torsdag, ble det beslutta at hetta ikke skulle fjernes av frykt for at mannskapene må evakueres.

Allen sier til CNN at han er sikker på at brønnen vil forbli lukket mens stormen herjer.

SISTE NYTT

Siste nytt