Utbryterkonge rømte igjen

Krasjet helikopter i luftegården, stakk av i bil.

Ittre-fengselet i Belgia

Nordine Ben Allals medhjelpere krasjlandet et helikopter i Ittre-fengselets luftegård.

Foto: STR / AFP

Den belgiske utbryterkongen Nordine Ben Allal klarte å flykte fra fengselet i kaoset som oppstod etter at et helikopter krasjlandet i luftegården.

Kapret helikopter

Den dramatiske flukten startet da fire bevæpnede menn kapret et helikopter fra et verksted i nærheten av Ittre-fengselet utenfor hovedstaden Brüssel.

Piloten ble tvunget til å lande i fengselets luftegård, men noe gikk galt og det endte med krasjlanding.

En insatt skal ha blitt skadet da han prøvde å ta seg ombord i helikopteret.

Beryktet utbryter

Ben Allals medhjelper som var ombord i helikopteret ga utbryterkongen et våpen, og sammen kidnappet de to fengselsbetjenter og rømte i en ventende bil.

Store politistyrker jakter nå på den notoriske voldsforbryteren som har skapt seg et navn ved å bryte seg ut av fengsler.

I 2004 ble to politimenn skadet under en av Allals rømninger.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt