USA: Forbyr elektronikk i kabinen på fly fra flere land i Midt-Østen og Afrika

Amerikanske myndigheter planlegger å forby flypassasjerer på fly fra visse land i Midt-Østen og Afrika å ta med elektronisk utstyr i kabinen når de skal fly til USA.

A flight attendant for Royal Jordanian Airlines chats on her phone after her plane landed at Bangkok's Suvarnabhumi Airport

FORBYR ELEKTRONIKK: Royal Jordanian Airlines er ett av flyselskapene der passasjerer som skal til USA ikke får ha med elektroniske utstyr som er større enn en telefon i kabinen.

Foto: Darren Whiteside / Reuters

Frykten for terror gjør at passasjerer må sjekke inn elektronisk utstyr som er større enn en mobiltelefon før de går på flyet, bekrefter offisielle kilder overfor Reuters.

Forbudet vil ikke ramme amerikanske fly, men omlag 12 utenlandske flyselskaper. Den nye regelen er ventet å bli annonsert av amerikanske sikkerhetsmyndigheter på tirsdag.

Regelen skal sikre økt sikkerhet ved direkteflygninger til USA fra et utvalg utenlandske flyplasser for en begrenset tidsperiode.

Ambassadene til de relevante landene har blitt varslet. Ingen offisielle amerikanske myndigheter vil så langt bekrefte overfor CNN hvilke land og flyselskaper som rammes.

Men Royal Jordanian Airlines skriver på Twitter at de vil forby det meste av elektronisk utstyr i sine kabiner på fly som går direkte til nordamerikanske destinasjoner.

Laster Twitter-innhold

Flyselskapet, som er basert i Amman i Jordan, skriver at kun telefoner og medisinsk utstyr blir tillatt i kabinen. All annen elektronikk som bærbare datamaskiner, DVD-spillere, nettbrett og elektroniske spill må sjekkes inn med bagasjen.

SISTE NYTT

Siste nytt