NRK Meny
Normal

USA øker terrorberedskapen

Trusler om terrorangrep mot amerikanske mål er årsaken til at Sikkerhetsdepartementet i USA øker sikkerhetstiltakene ved offentlige bygg i Washington.

Leder for USAs sikkerhetsdepartement Jeh Johnson

BER FOLK FØLGE MED: Leder for Sikkerhetsdepartementet, Jeh Johnson ber amerikanere være på vakt og melde fra om mistenkelig oppførsel, etter at departementet i dag økte terrorberedskapen ved offentlige bygninger.

Foto: CHRIS WATTIE / Reuters

Også andre steder i landet vil sikkerheten ved myndighetsbygg økes, opplyser departementet.

– Årsaken til dette er helt åpenbar: De gjentagende truslene fra terrororganisasjoner om angrep i USA og andre steder, inkludert trusler om angrep mot myndighetspersonell, sier Jeh Johnson i Sikkerhetsdepartementet i en pressemelding, ifølge AFP.

Bakgrunn i verdenssituasjonen

Angrepet mot nasjonalforsamlingen i Canada skal også ha vært en medvirkende årsak til at amerikanerne velger å øke terrorberedskapen.

– Gitt verdenssituasjonen er det klokt å ha ekstra vaktsomhet i beskyttelsen av amerikanske myndighetsbygg og vårt personell, sier Johnson.

– De tiltakene vi setter i verk vil variere fra sted til sted, og bli evaluert fortløpende, står det også i pressemeldingen som er sendt ut.

Johnson ber også politi og annet sikkerhetspersonell om å være på vakt for angrep fra enkeltpersoner. Han oppfordrer også amerikanerne til å være på vakt og melde fra om det de oppfatter som mistenkelig oppførsel.

– Terrorhandling

Tidligere tirsdag uttalte utenriksminister John Kerry at angrepet på en soldat ved et krigsminnesmerke i Ottawa i Canada, og skytingen i landets parlament var å regne for en terrorhandling.

– En person som angriper en person i uniform og deretter går til angrep i nasjonalforsamlingen begår, ut fra normal forståelse av ordet, en terrorhandling, sa Kerry etter et møte med Canadas utenriksminister John Baird.

Kerry og Baird var også i samtaler om hvordan USA og Canada kan øke samarbeidet om etterretning og grensekontroll.

– Vi er i samtaler nå, ikke med det utgangspunktet at ting ikke ble gjort, eller at informasjon ikke ble delt, men for å sørge for at vi snur alle stener i denne saken. Vårt fokus er naturligvis innbyggernes sikkerhet, sier Kerry ifølge Reuters.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt