NRK Meny
Normal

USA er en familieversting

WASHINGTON DC (NRK): Amerikanske foreldre har ikke krav på en eneste dag betalt fødselspermisjon.

Amerikanske foreldre har ikke krav på en eneste dag betalt fødselspermisjon. En skandale det må bli slutt på, mener Princeton professoren Anne-Marie Slaughter, som gav opp en toppjobb i Washington for å reise hjem til familien.

Video: Jamie Shafter bruker 17.000 i måneden på dagmamma for to måneder gamle Lucas og barnehage for hans storesøster, nå som hun må tilbake i full jobb.

Mangelen på betalt fødselspermisjon er en skandale det må bli slutt på, mener Princeton professoren Anne-Marie Slaughter, som gav opp en toppjobb i Washington for å reise hjem til familien.

Slaughter var stabssjef for Hillary Clinton fra 2009 til 2011. Men de to sønnene som den gangen var 12 og 14 år trengte henne hjemme i Princeton.

Til tross for at mannen tok seg av dem mens mamma ukependlet til Washington, orket ikke Slaughter mer til slutt.

Vil forandre systemet

Princeton professoren Anne-Marie Slaughter

Anne-Marie Slaughter fikk mange reaksjoner på sin artikkel i The Atlantic.

Foto: NRK

Hun reiste hjem igjen til professorjobben og skrev artikkelen «Why Women still can't have it all», som stod på trykk i magasinet The Atlantic. En artikkel som satte fingeren på noe mange amerikanske karrierekvinner følte. Og som ble delt av millioner på Facebook og som er mest leste i tidsskriftets historie.

I dag bruker Slaugter halvparten av tiden sin på å holde foredrag om hvordan en skal balansere familie og karriere i USA. Hun skriver også bok om emnet.

– Vi må tenke annerledes på hvor vi jobber, når vi jobber og hvordan vi jobber. Det er mulig å få til fleksible løsninger for foreldre og ikke minst kvinner som har små barn. Det er viljen det står på, sier Slaughter, som mener mange arbeidsgivere for eksempel hevder at ansatte ikke kan jobbe hjemmefra hvis de skal jobbe med hemmeligstemplede opplysninger.

– En kan lage datasystemer for slik på en hjemme-PC dersom en virkelig vil, sier Slaughter.

Hun mener det er tragisk at mange talentfulle amerikanske kvinner forsvinner ut av arbeidslivet når de får barn fordi de ikke klarer å kombinere karriere og familie. Fleksible løsninger ville hindre USA og andre land fra å miste mange store talenter, mener hun.

– Det er dårlig samfunnsøkonomi når så mange kvinner forsvinner helt ut av arbeidslivet, sier Slaughter, som mener at det er altfor få kvinner i Obama-administrasjonen.

– De fleste av de kvinnelige statsrådene som sluttet etter valget i fjor høst orket ikke mer, og det finnes få kvinner som kan erstatte dem.

Føler skyld

Ett annet sted i Washington gruer Jamie Shafter seg til å begynne å jobbe igjen. Sønnen Lucas er bare 2 måneder gammel, men fordi hun ikke har krav på betalt permisjon og akkurat har begynt i ny jobb i et firma som leverer research til statsadministrasjonen, må hun jobbe.

Nå skal sønnen være hos dagmamma fra 08 til 17 hver dag. Amming og oppfølging blir vanskelig, men familien er avhengig av to inntekter for å få økonomien til å gå opp. Dagmamma og barnehage for datteren på to og ett halv kommer til å koste familien rundt 17 000 kroner i måneden.

– Jeg tror dessverre ikke at kvinner kan få alt. Og det synes jeg er veldig synd. For hvis du jobber må du ofre familien, og hvis du er hjemme så ofrer du karrieren, sier Shafter.

En tøff bransje

Julia Kernochan Tama er advokat i det store firmaet Venable. Arbeidsgiveren hennes reklamerer gjerne for sin familiepolitikk.

Julia Kernochan Tama

Julia Tama er en av de heldige som har en arbeidsgiver som har gitt henne redusert arbeidstid og lengre fødselspermisjon.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

For da Julia fikk sønnen Amos fikk hun 10 ukers betalt permisjon. I dag får kvinnelige ansatte i selskapet fire og en halv måned.

Det er ikke hverdagskost i USA. Her er det nemlig opp til hver enkelt arbeidsgiver hvilke ordninger en vil tilby.

– Hos oss har de forstått at de mister talenter om de ikke tilbyr permisjon, sier Tama.

Hun sliter likevel med å få 80-prosentjobben til å gå opp. Selv med en deltidsstilling må hun fakturere rundt 35 timer hver eneste uke og jobbe langt flere timer.

Det blir lange dager for sønnen i barnehagen, og hun kunne ønske seg større fleksibilitet.

– Det ville vært veldig vanskelig å komme tilbake etter mange måneder utenfor arbeidslivet, så for meg har det vært bedre å jobbe redusert, sier Tama, som mest av alt ønsker seg mer tid med sønnen, og som lurer på hvordan hverdagen vill bli om Amos får søsken.

For i USA tenker mange foreldre i jobb seg nøye om før de får flere barn.

– Det som gjorde mest inntrykk på meg var alle de kommentarene og tilbakemeldingene jeg fikk på min artikkel av alle kvinnene som skrev om at de gjorde alt sitt aller best. De stod opp klokka fire om natten og jobbet til alle døgnets tider, men da de fikk sitt andre barn, ble det helt umulig. Og de måtte gi opp sin karriere, og følte at det var deres skyld at dette ikke fungerte, noe som er fullstendig galskap, sier Slaughter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt