USA bryter Syria-forhandlingene med Russland

USA bryter forhandlingene med Russland om en ny våpenhvile i Syria, opplyser en talsmann for utenriksdepartementet i Washington.

MIDEAST-CRISIS/SYRIA-ALEPPO

De opprørskontrollerte delene av storbyen Aleppo har vært under konstante angrep fra syriske og russiske fly siden våpenhvilen brøt sammen for to uker siden

Foto: ABDALRHMAN ISMAIL / Reuters

– Dette er ikke en beslutning vi tar lett på, sier talsmannen John Kirby, som anklager Russland og syriske regjeringsstyrker for å ha trappet opp angrepene mot sivile mål.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) er nærmere 400 sivile drept i og rundt Syrias største by Aleppo siden den forrige våpenhvilen brøt sammen for to uker siden. Blant de drepte skal det ha vært minst 72 barn.

Les også: Sykehus lagt i grus i Aleppo

Syriske regjeringsstyrker, støttet av russiske kampfly, innledet en offensiv mot de opprørskontrollerte delene av Aleppo 22. september.

Utenriksminister John Kerry truet i forrige uke med at USA vil kutte all Syria-kontakt med Russland hvis ikke bombingen av Aleppo tar slutt.

– Beklager at USA har valgt å bryte forhandlingene

Russiske myndigheter hevder USA må bære hovedansvaret for at våpenhvilen ikke har fungert.

– Russland har de siste dagene forsøkt å få til en løsning med USA slik at den avtalen man ble enig om 9. september, sier pressetalskvinne i det russiske utenriksdepartementet Maria Zakharova i en uttalelse nå i kveld.

Hun mener at USA ikke har oppfylt nøkkelpunkter i den avtalen som man ble enig om og at landet derfor bære hovedansvaret for at våpenhvilen ikke har fungert. Vi beklager på det sterkeste at USA har valgt å bryte forhandlingene.

SISTE NYTT

Siste nytt