NRK Meny
Normal

Unntakstilstand i engelsk landsby

Barna i Rothbury i Northumberland, nordøst i England, er fulgt hjem fra skolen av væpnede vakter. Årsaken er at drapsmistenkte Raoul Thomas Moat er sett i området.

Video MORDERJAKT-060710-WW_MXF_Innboks.MP4

Politiet hevder at nettet snører seg sammen rundt den rømte drapsmannen Raoul Thomas Moat i Rothbury. Foto: Derek Blair/AFP. Video: BBC.

Raoul Thomas Moat

Raoul Thomas Moat

Foto: HANDOUT / Afp

Han er mistenkt for å ha skutt ekskjæresten og hennes nye partner i Gateshead lørdag, bare få dager etter at han slapp ut av fengsel. Da hadde han sittet inne for overfall.

Politiet har konsentrert letingen til landsbyen Rothbury i Northumberland. Der råder det unntakstilstand.

- Det er ikke en sjel ute i gatene, forteller en lokal kjøpmann til BBC.

- Ble advart

Telegraph på nett skriver at politiet ble advart flere dager før skudddramaet. Ifølge fungerende politisjef Sue Sim, sendte fengselsmyndighetene politiet en advarsel om at Moat planla et angrep. Advarselen ble sendt dagen etter at Moat ble løslatt.

Moats ekskjæreste, Samantha Stobbart (22), ligger på sykehus etter å ha blitt skutt, men tilstanden hennes er stabil. Hennes nye kjæreste, Charles Brown (29), ble skutt og drept.

- Nettet snører seg sammen

I flere brev til myndighetene, har Moat erklært "krig" mot politiet.

Ifølge Sky News skal han ha skrevet:

- Jeg stopper ikke å drepe før jeg selv er død.

Han er også mistenkt for å ha skutt den 42 år gamle politimannen David Rathband i Newcastle søndag. Hans tilstand er kritisk, men stabil.

Politijakt etter Moat

Politiet ved en av Moats fluktbiler.

Foto: SCOTT HEPPELL / Ap

Ifølge CBS News hevder politiet at nettet snører seg sammen rundt rømlingen. Politifolk fra seks forskjellige avdelinger leter etter Moat.

- Vi er sikre på at han er i Rothbury, en liten by nord for Newcastle, sier talsmann for politiet, Neil Adamson, til The Guardian.

- Unngå gatene

Adamson ber folk unngå å gå ut i Rothbury. På en pressekonferanse ba politiet Moat om å melde seg. Det ble også lest opp en apell fra ekskjæresten Samantha Stobbart, som han har et barn med. Datteren Chanel er 19 måneder gammel.

To menn, som politiet fryktet ble holdt som gisler av Moat, er arrestert, mistenkt for å ha vært med å planlegge skytingen, skriver BBC.

Moat, som er kroppsbygger og tidligere utkaster på en nattklubb, er fra Newcastle.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt