NRK Meny
Normal

Ung jente drept i skoleskyting i Washington

Politiet opplyser at det var en jente som ble skutt og drept på Marysville-Pilchuck High School i den amerikanske delstaten Washington i går. Gjerningsmannen, som også tok sitt eget liv, skal være en 14 år gammel gutt.

Skoleelever sørger etter skoleskyting i Marysville i Washington i USA

Elever og kjente samlet seg i sorg etter skoleskytingen i Marysville i den amerikanske delstaten Washington i går.

Foto: JASON REDMOND / Reuters

Ytterligere fire personer, to jenter og to gutter, ble såret i skoleskytingen. For tre av dem er tilstanden kritisk, skriver Reuters.

Alle ofrene er under 18 år. Ifølge Seattle Times er de to guttene som overlevde skytingen, og som nå ligger på sykehus med alvorlige hodeskader, den antatte gjerningsmannens fettere på 14 og 15 år.

– Han skjøt folk han kjente og brydde seg om, sier en skolekamerat til avisen.

– Gjerningsmannen var flink på skolen og godt likt

Gjerningsmannens identitet er foreløpig ikke offisielt bekreftet, men amerikanske medier opplyser at det var en 14 år gammel gutt som sto bak skytingen.

Skoleskyting i Marysville,

Lettede foreldre ble gjenforent med barna sine ved en kirke i nærheten av skolen.

Foto: Ted S. Warren / Ap

– Vi har å gjøre med en gjerningsmann som var svært flink på skolen og godt likt i klassen. Han skiller seg ut fra andre gjerningsmenn som har gjort noe lignende, og passer egentlig ikke profilen vi har for slike personer, sier kongressmann Jim McDermott, som representerer Washington i den amerikanske kongressen, til CNN.

Vitner beskriver 14-åringen som en godt likt elev. Han skal ha vært aktiv som fotballspiller og bryter på skolen.

CNN skriver at 14-åringen for tre måneder siden la ut et bilde av seg selv holdende på en rifle: «Sannsynligvis den beste bursdagsgaven noensinne! Jeg elsker foreldrene mine!!!», var den tilhørende teksten.

Skoleelever i sorg etter skoleskyting i delstaten Washington i USA

Elever skrev en siste hilsen og uttrykte sin sorg etter at en jente ble drept på Marysville-Pilchuck High School. Etter å ha drept jenta og skutt og såret fire andre, tok gjerningsmannen sitt eget liv.

Foto: David Ryder / Afp

Skytevåpenet som ble brukt under gårsdagens skoleskyting, var registrert på 14-åringens far, ifølge kanalen.

– Hørte «bang, bang, bang»

Skyteepisoden skjedde på Marysville-Pilchuck High School i byen Marysville, en halvtime nord for Seattle, i delstaten Washington fredag. Skolen har til sammen rundt 2500 elever som er mellom 14 og 18 år gamle, fra niende til og med tolvte skoleår.

Direktebilder fra skolen viste elever som kom ut med armene i våret, og at parkeringsplasser ble fylt opp av fortvilte foreldre.

Ifølge flere vitner begynte skytingen i skolens kantine.

– Jeg hørte «bang, bang, bang», og noen som ropte: «En pistol!». Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv, sa en elev til TV-stasjonen KIRO.

Minnegudstjeneste etter skoleskyting i delstaten Washington i USA

Lokalsamfunnet var samlet til en minnegudstjeneste etter den tragiske skoleskytingen.

Foto: Ted S. Warren / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt