Ukrainske soldater graver skyttergraver mot Russland

Ukrainske soldater har startet å befeste grensen mot Russland øst i landet.

Ukrainske soldater sikrer base omkring fem mil fra den russiske grensen.

Se video av de ukrainske troppene som befester grensen.

Ukrainske soldater ruller ut piggtråd

Ukrainske soldater ruller ut piggtråd nær Andriivka torsdag.

Foto: Reuters

Ukrainske soldater ruller nå ut piggtråd og bygger maskingeværstillinger ikke langt fra grensen til Russland.

Reuters-journalisten Alastair Macdonald var torsdag i Andriivka, rundt tre mil fra grensen den russiske grensen i Donetsk-regionen, øst i Ukraina.

Der observerte han soldater fra den 25. fallskjermsbrigaden, til vanlig stasjonert i Dnipropetrovsk, i ferd med å befeste et område ikke langt fra motorveien.

Soldatene hadde over tjue pansrede kjøretøyer og tyngre lastebiler og var i ferd med å bygge opp et leirområde, i tillegg til at de gravde skyttergraver og bygget posisjoner med sandsekker.

De var bevæpnet med 73 millimeters rekylfrie rifler av en type som ikke har vært i produksjon siden før Sovjetunionens sammenbrudd.

Ukrainske myndigheter har også begynt å omplassere ukrainske grensevakter fra Krim til fastlandet.

– Vi har begynt en gradvis omplassering av våre tjenestemenn til Kherson- og Mikolajev-regionene, opplyser Pavlo Sjysjolin, nestkommanderende for den ukrainske grensevaktstyrken, torsdag.

Deltar i militærøvelse med USA

Befestingen av grensene skjer samtidig med at stadig flere ukrainere uttrykker frykt for at Russland planlegger å sende troppen inn i Øst-Ukraina.

Tidligere i dag sa den ukrainske FN-utsendingen at det er tegn til at Russland forbereder en militær intervensjon øst og sør i Ukraina.

I morgen skal amerikanske og ukrainske styrker delta i en militærøvelse som starter fredag i Bulgaria. Om lag 700 soldater fra ti andre land deltar også.

Det opplyste det bulgarske forsvarsdepartementet torsdag. Den to uker lange øvelsen starter fredag og finner sted på Novo Selo treningsarena.

Øvelsen var planlagt før konflikten mellom Vesten og Moskva oppsto som følge av Russlands innlemming av Krim-halvøya, ifølge tjenestepersoner i departementet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ukrainske pansrede kjøretøyer

Ukrainske pansrede kjøretøyer utplassert ikke langt fra grensen mot Russland.

Foto: Reuters

Bordet tre ukrainske krigsskip

Allerede sist søndag anklaget Ukraina Russland for å ha invadert naboregionen til Krim-halvøya.

På selve Krim er nå russerne i full kontroll og ukrainske myndigheter prøver nå å trekke sine styrker ut av halvøya.

I ettermiddag kom det meldinger om at russiske soldater har bordet i dag minst tre ukrainske skip inne i havnen Sevastopol på Krim-halvøya.

Russland forsikret USA

Samtidig forsikret den russiske forsvarsministeren, Sergej Shoigu, sin amerikanske motpart, Chuck Hagel, om at Russland ikke har noen planer om å gå inn på ukrainsk territorium.

Den amerikanske admiralen John Kirby sier at de to forsvarsministrene snakket sammen på telefon i nesten en time torsdag ettermiddag.

Under samtalen spurte Hagel om hvorfor russerne hadde stasjonert ut tropper langs den østlige og sørlige grensen mot Ukraina.

Svaret var at de gjennomfører øvelser og ikke har noen planer om å krysse grensen, sier admiral John Kirby.

Hagel spurte også om hvor lenge øvelsen skal pågå, men fikk til svar at russerne «ikke hadde noen klar tidsplan for det».

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt