UD fraråder å reise til Bangkok

Utenriksdepartementet fraråder nordmenn å reise til Bangkok på grunn av den spente situasjonen i Thailands hovedstad.

Rødskjorter i Bangkok

Konflikten mellom den thailandske regjeringen og de demonstrerende rødskjortene blusset opp på nytt torsdag i Bangkok.

Foto: Wason Wanichakorn / AP

– Vi fraråder nordmenn å reise til Bangkok, med mindre det er strengt nødvendig, sier UDs pressevakt Ragnhild Imerslund til NRK.

Reiserådet fra UD berører ikke reisende som skal mellomlande på flyplassen i Bangkok.

– Hvis det bryter ut nye uroligheter, oppfordrer vi nordmenn i Bangkok om å holde seg hjemme eller på hotellet, og til å følge med i media og i informasjon fra lokale myndigheter, sier Imerslund til NTB.

De norske myndighetene har ikke full oversikt over hvor mange nordmenn som befinner seg i Bangkok, men opplyser til NTB at mange av dem som har vært strandet i Thailand på grunn av flyforbudet over store deler av Europa, her kommet seg hjem.

Svenskene fraråder

Det svenske utenriksdepartementet fraråder fra fredag formiddag svensker å reise til den thailandske hovedstaden, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Bakgrunnen er at konflikten mellom den thailandske regjeringen og de demonstrerende rødskjortene blusset opp på nytt torsdag. En person omkom i granatangrep og 85 ble skadet.

I dag nektet demonstrantene i Thailands hovedstad å adlyde politiets ordre om å fjerne barrikadene de har satt opp. Politiet trakk seg senere tilbake.

UD fraråder fra før av reise til eller opphold i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla som ikke er strengt nødvendig.

Les også: Demonstrantene forskanser seg i Bangkok

Frarådingen fra det svenske utenriksdepartementet gjelder reiser til Bangkok som ikke er nødvendige. Transittopphold på Suvarnabhumi-flyplassen omfattes ikke av frarådingen.

Fra før fraråder Norge og Sverige å reise til eller opphold i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla som ikke er strengt nødvendig.

Finland stengte fredag sin ambassade i Bangkok grunnet uroen i byen.

SISTE NYTT

Siste nytt