UD fraråder å reise til Bangkok

Utenriksdepartementet fraråder nordmenn å reise til Bangkok på grunn av den spente situasjonen i Thailands hovedstad.

Rødskjorter i Bangkok

Konflikten mellom den thailandske regjeringen og de demonstrerende rødskjortene blusset opp på nytt torsdag i Bangkok.

Foto: Wason Wanichakorn / AP

– Vi fraråder nordmenn å reise til Bangkok, med mindre det er strengt nødvendig, sier UDs pressevakt Ragnhild Imerslund til NRK.

Reiserådet fra UD berører ikke reisende som skal mellomlande på flyplassen i Bangkok.

– Hvis det bryter ut nye uroligheter, oppfordrer vi nordmenn i Bangkok om å holde seg hjemme eller på hotellet, og til å følge med i media og i informasjon fra lokale myndigheter, sier Imerslund til NTB.

De norske myndighetene har ikke full oversikt over hvor mange nordmenn som befinner seg i Bangkok, men opplyser til NTB at mange av dem som har vært strandet i Thailand på grunn av flyforbudet over store deler av Europa, her kommet seg hjem.

Svenskene fraråder

Det svenske utenriksdepartementet fraråder fra fredag formiddag svensker å reise til den thailandske hovedstaden, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Bakgrunnen er at konflikten mellom den thailandske regjeringen og de demonstrerende rødskjortene blusset opp på nytt torsdag. En person omkom i granatangrep og 85 ble skadet.

I dag nektet demonstrantene i Thailands hovedstad å adlyde politiets ordre om å fjerne barrikadene de har satt opp. Politiet trakk seg senere tilbake.

UD fraråder fra før av reise til eller opphold i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla som ikke er strengt nødvendig.

Les også: Demonstrantene forskanser seg i Bangkok

Frarådingen fra det svenske utenriksdepartementet gjelder reiser til Bangkok som ikke er nødvendige. Transittopphold på Suvarnabhumi-flyplassen omfattes ikke av frarådingen.

Fra før fraråder Norge og Sverige å reise til eller opphold i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla som ikke er strengt nødvendig.

Finland stengte fredag sin ambassade i Bangkok grunnet uroen i byen.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt