NRK Meny
Normal

Hæren og demonstranter roer seg

I Bangkok ser det ut til at både de demonstrerende Rødskjortene og hæren forsøker å roe situasjonen.

Rødskjorter i Bangkok

Rødskjortene som demonstrerer i Bangkok ser ut til å ville roe den spente situasjonen.

Foto: Wason Wanichakorn / AP

Lederen for demonstrantene sier at de er innstilt på å forhandle med regjeringen. Dessuten vil de forlenge fristen for kravet om at nasjonalforsamlingen må oppløses fra straks til om fire uker.

- Etter at nasjonalforsamlingen er oppløst, vil regjeringen ha 60 dager på seg til å planlegge nyvalg. Det vil si valg innen tre måneder, sier Veera Musikapong, en av Rødskjortens ledere.

Statsminister Abhisit Vejjajiva har tidligere tidlbudt demonstrantene nyvalg i løpet av året, ett år før tiden.

Rødskjortene krever at soldatene trekker seg tilbake fra sentrum av Bangkok der de har omringet demonstrantene i flere dager.

Les: UD fraråder å reise til Bangkok

Les: Demonstrantene forskanser seg i Bangkok

Dessuten vil de ha en uavhengig gransking av hva som skjedde under de dødlige sammenstøtene i Bangkok for snart to uker siden da 25 mennesker ble drept, og granatangrepene i går kveld da et menneske ble drept og flere såret.

Kongefamilien i Thailand har tilbudt seg å betale medisinske utgifter og utgifter til begravelser til alle ofrene for uroen.

Hærsjefen på sin side sier at maktbruk ikke er løsningen på landets politiske krise. Soldater i sentrum av Bangkok trakk seg tilbake i dag tidlig for å unngå nye sammenstøt med demonstrantene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt