Tyfon truer innbyggerne i Tokyo

Tokyo stålsetter seg nå mot tyfonen Mindulle, som er ventet å treffe storbyen i løpet av dagen. Nå frykter folk jordskred, flom og høye bølger.

Japan Asia Storm

TYFONEN NÆRMER SEG: Folk går i en sterk vind forårsaket av Typhoon Mindulle i Tokyo mandag. Myndighetene frykter at tyfonen vil ramme Tokyo kraftig de neste døgnet.

Foto: Akiko Matsushita / Ap

Tyfonen som har fått navnet Mindulle, som betyr løvetann på Japansk, er den niende denne sesongen. Japans meteorologiske institutt melder at Tyfonen trolig når Tokyo i løpet av ettermiddagen. Tyfonens kraftigste vindkaste er oppe i 180 kilometer i timen, ifølge instituttet.

400 avganger kansellert

Allerede er mange mennesker påvirket av den ventede tyfonen. 60.000 passasjerer er rammet når over 400 innenlandsflyvninger fra flyplassene Haneda og Narita i Tokyo er kansellert.

JAPAN-WEATHER-TYPHOON

400 FLY INNSTILT: Folk på Haneda flyplassi Tokyo må regne med å vente lenge før de kommer opp i luften. Så langt er 400 fly innstilt pga den varslede tyfonen.

Foto: STR / Afp

Pendlere advares mot trafikk kaos i kjølvannet av Tyfonen, og når hundre av togavgengene også kanselleres lammes deler av byen kraftig.

Mange jobber nå på spreng med å beskytte husene langs kysten med å spikre på treplater over vinduene.

I Japan frykter folk tyfonen som snart er ventet (Tateyama og Tokyo)

Så langt melder kringkasteren NHK om ti skader på bygninger, men dette er forventet å stige kraftig i løpet av det neste døgnet.

JAPAN-WEATHER-TYPHOON

VANSKELIGE ARBEIDSFORHOLD: Medarbeiderne fra en TV-stasjon rapporterer fra uværet.

Foto: TORU YAMANAKA / Afp

Fare for jordskred og flom

Tyfon har allerede brakt med seg styrtregn og sterke vinder til mer sentrale og østlige deler av Japan. Myndighetene advarer mot høy risiko for jordskred i den sørlige Kanto-regionen, inkludert Tokyo og Shizuoka. De frykter også at elvene i Tokyo, Kanagawa og Saitama vil flomme over.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt