NRK Meny
Normal

Twittermelding kan gi dødsdom

En saudiarabisk journalist blir tiltalt for blasfemi og risikerer dødsstraff for å ha fornærmet profeten Mohammed.

Saudisk twitterkonto

En saudisk kvinne sjekker Twitter mens hun surfer på nettet. En journalist risikerer dødsstraff for å ha fornærmet profeten Mohammed på Twitter.

Foto: FAYEZ NURELDINE / Afp

Hamza Kashgari ble arrestert i Malaysia dit han han hadde flyktet fordi han fryktet for livet sitt. Han ble utvist til Saudi-Arabia dit han kom ifølge med saudiske representanter i går kveld, skriver Arab News .

Hamza Kashgari skal på Twitter ha fornærmet profeten Mohammed.

– Vil ikke be for deg

– Jeg har elsket ting ved deg, og har hatet ting ved deg, og det er mye jeg ikke forstår ved deg. Jeg vil ikke be for deg, skrev han på Twitter.

Han flyktet i forrige uke da han forsto at det ikke hjalp at han hadde fjernet utsagnet og bedt om unnskyldning.

Utsagnet ble heller ikke tatt godt imot av andre bloggere og twitrere i Saudi-Arabia. Flere av dem har fordømt det Kashgari har skrevet.

På den annen side har menneskerettighetsforkjempere kritisert utleveringen, og mener det er det samme som å dømme ham til døden, og ba forgjeves malaysiske myndigheter om å løslate ham.

Kritiserer Malaysia

Malaysia sier at landet utviser alle utlendinger som er etterlyst for forbrytelser i hjemlandet, og ikke er noe fristed for kriminelle. Malaysia og Saudi-Arabia har ingen formell utleveringsavtale.

Menneskerettighetsgruppen Human Rights Watch mener deportasjonen er et nytt lavmål i Malaysias menneskerettighetspraksis, og at Malaysia vil ha blod på hendene dersom Kashgari blir henrettet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt