Normal

Flere titalls unge menn likvidert i en elv i Syria

Så mange som 80 lik kan være funnet i en elv nær Syrias største by Aleppo. Ifølge opprørsstyrkene er mennene skutt med en kule i hodet.

Flere tiltalls lik er funnet i en elv nær Aleppo

I Quweiq-Elvene som skiller Bustan al-Qasr området og Ansari i Aleppo ble de i dag funnet flere titalls lik som alle var skutt med en kule i hodet.

Foto: JM LOPEZ / Afp

– Til nå har vi funnet 65 lik. Mange av dem er bare ungdommer, sier Abu Sada, som er offiser i Den frie syriske hæren ifølge nyhetsbyrået AFP.

Opp mot 80

Likene er funnet i en elv i en opprørskontrollert del av Aleppo, og ifølge soldater på stedet kan det være snakk om så mange som 80 lik i området.

– Det er minst 80 lik her. Det er fortsett mange i vannet og det jobbes med å få oversikt, sier offiseren til AFP.

Frivillige som har vært med i arbeidet bekrefter at det ikke finnes noen identifiseringspapirer på de drepte, og at de mest sannsynlig vil bli begravet i en massegrav.

Ifølge en av myndighetenes sikkerhetssjefer i området skal mange av de drepte være fra området rundt Bustan al-Qasr og har tidligere blitt rapportert kidnappet.

– De har blitt kidnappet av terrorister og beskyldt for å ha samarbeidet med Assad. De ble drept i en park i går kveld som terroristene kontrollerer, sier mannen til AFP på telefon.

– Vi vet at flere av disse personene har blitt kidnappet av terrorister og deres familier har ved gjentatte anledninger forsøkt å forhandle med dem. Vi vil nå finne ut hvem dette er for å få klarhet i hva som har skjedd, sier kilden.

Flere massakre

Dette er i tilfelle ikke den første massakren som er utført i Syria etter at landet ble kastet ut i en blodig borgerkrig. I fjor sommer ble rundt 100 mennesker funnet etter en massakre i Hamaprovinsen i den sentrale delen av landet.

Og to uker før det ble 108 mennesker, mange av dem kvinner og barn, drept i Houla. Begge disse gangene la størstedelen av verdenssamfunnet skylden på det syriske regime, som på sin side hevdet at «terrorister» med internasjonal støtte sto bak.

Hensikten skulle, ifølge myndighetene, være å skape grunnlag for en utenlandsk militær innblanding i Syria.

Den fryktede Shabia-militsen var sterkt mistenkt for å ha vært delaktig i begge de tidligere massakrene.

Hvem som står bak den siste likvideringen er ennå ikke kjent.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt