Hopp til innhold

Trumps valgkampsjef tilbød Putin-alliert personlige oppdateringer

Mindre enn to uker før Donald Trump ble republikanernes presidentkandidat, tilbød Paul Manafort å gi en Putin-alliert oppdateringer i presidentvalgkampen, skriver The Washington Post.

Paul Manafort

VALGKAMPSJEF: Paul Manafort skal ha tilbudt en russisk Putin-alliert informasjon om valgkampen.

Foto: Matt Rourke / AP

Mindre enn to uker før Donald Trump ble republikanernes presidentkandidat, tilbød valgkampformann Paul Manafort å gi en russisk milliardær nær Kreml oppdateringer rundt presidentvalgkampen, skriver The Washington Post. Avisa siterer anonyme kilder.

Ifølge kildene, er tilbudet gjort i en e-post til en utenlandsk mellommann. Manafort skal ha bedt om at meldingen skulle sendes til Oleg Deripaska, en aluminiumsmagnat som Manafort tidligere har gjort forretninger med.

– Om han trenger en privat oppdatering, skal jeg være imøtekommende, skrev Manafort i en e-post til en mellommann 7. juli 2016.

Del av etterforskningen

E-postene er noen av de flere tusen dokumentene som har blitt overført til spesialrådgiver Robert S. Mueller og etterforskerne som gransker den påståtte kontakten mellom Russland og Donald Trump og hans medarbeidere i forkant av presidentvalget.

Det skal ikke være bevis for at Deripaska har mottatt Manaforts e-posttilbud, eller at et møte mellom de to har funnet sted.

Manafort

MANAFORT: Her er Manafort sammen med Donald Trump og hans datter Ivanka under et møte i Cleveland.

Foto: Rick Wilking / Reuters

Tirsdag ble det kjent at amerikanske etterforskere avlyttet Manafort, både før og etter det amerikanske presidentvalget i 2016. Avlyttingen ble gjennomført av FBI etter en hemmelig rettsordre, skriver CNN etter å ha fått opplysninger fra en anonym kilde.

Allerede i 2014 skal etterforskerne ha fattet interesse for flere selskaper i Washington som jobbet for Ukrainas tidligere statsminister Viktor Janukovitsj og partiet hans.

Ser på sparkingen av Comney

Onsdag ble det også kjent at spesialetterforsker Robert Mueller har avhørt visejustisminister Rod Rosenstein om Trumps sparking av FBI-sjef James Comey.

Mueller er interessert i å finne ut om sparkingen av Comey førte til at Trump forsøkte å legge hindringer i veien for etterforskningen av republikanernes forbindelser til Russland under valgkampen. Det ville i så fall være en alvorlig sak, skriver NTB.

Selv om den formelle begrunnelsen for å sparke Comey var hans befatning med epostskandalen rundt Hillary Clinton, har Trump sagt etterpå at det var på grunn av Russlandsetterforskningen.

SISTE NYTT

Siste nytt