Trumps arbeidsministerkandidat trekker seg

Andrew Puzder trekker seg som kandidat til arbeidsminister etter motstand i det republikanske partiet.

Donald Trump og Andy Puzder

TREKKER SEG: Donald Trump og Andrew Puzder på Trump National Golf Club i Bedminster, New Jersey 19. november 2016.

Foto: Mike Segar / Reuters

«Etter nøye overveielse og diskusjon med familien min, trekker jeg mitt kandidatur til arbeidsminister», sier Puzder i en uttalelse onsdag.

Torsdag skulle han egentlig møtt til høring i Senatet.

Han sier han støtter «presidenten og hans høyst kvalifiserte team» fullt ut.

Puzder sier han er beæret over at Trump ønsket ham til å «lede arbeidsdepartementet og få USAs arbeidere og bedrifter tilbake på spor av bærekraftig velstand».

Motstand

Puzder, som aldri har hatt politiske verv, har fått sterk motbør blant republikanere i Senatet, som er nødt til å godkjenne presidentens valg.

Puzder, som er direktør i hurtigmatkjeden CKE Restaurants, skulle etter planen møte i en svært forsinket høring i Senatet torsdag. AP meldte tidligere onsdag at minst seks republikanske senatorer har bedt Det hvite hus om ikke å gjennomføre Puzders høring torsdag.

Puzder er kjent som en motstander av å øke minstelønnen. Han er blitt saksøkt flere ganger for å nekte arbeidere betaling for overtidsarbeid.

Han har vært sterkt kritisk til Obamas helsereform, som han mener har ført til økonomiske krise i restaurantbransjen.

Flere republikanere har vært bekymret over at Puzder skal ha unnlatt å betale skatt i fem år for en tidligere hushjelp som ikke hadde arbeidstillatelse i USA, skriver NTB.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt