Har bare fylt 11 av 694 stillinger

NEW YORK (NRK): Trump-administrasjonen ligger «etter skjema» i forhold til alle nyere presidenter.

US-SENATE-FINANCE-COMMITTEE-HOLDS-VOTES-ON-TRUMP-CABINET-NOMINEE Senate Finance Committee Holds Votes On Trump Cabinet Nominees Tom Price And Steven Mnuchin

Demokratene har latt være opp å møtte opp til komitemøter for utsette godkjennelsen av ministre. 31. januar sto Demokratenes stoler i Senatets finanskomite tomme, da komiteen skulle stemme over helseminister Tom Price og finansminister Steven Mnuchin.

Foto: Drew Angerer / AFP

Senatet godkjente mandag kveld to av president Donalds Trumps ministre, finansminister Steven Mnuchin og krigsveteranminister David Shulkin.

Men onsdag trakk arbeidsministerkandidat Andrew Puzder seg etter sterk motstand i Senatet, der Puzder etter planen skulle møte til høring torsdag.

Trump har bare fått godkjent elleve av sine ministere 25 dager ut i sin presidentperiode, skriver The Atlantic.

Det er mindre av noen hans forgjengere i moderne tid og langt bak republikanske presidenter som Ronald Reagan og George W. Bush som begge hadde fått godkjent alle sine ministere på samme tidspunkt.

Ronald Reagan fikk faktisk nesten alle sine ministere godkjent i løpet av sine første to dager som president.

Laster innhold, vennligst vent..

Skylder på demokratene

I forrige uke anklaget Donald Trump Demokratene på Twitter for å ha skylden for at det tar tid å få godkjent ministrene.

– Det er en skam at ikke hele kabinettet mitt er på plass, den lengste forsinkelsen i landets historie. Obstruksjon fra Demokratene!, skrev Trump.

Laster Twitter-innhold

Atlantic skriver at Trump til dels har rett når han gir Demokratene skylden for forsinkelsene.

Bare noen få Demokrater har stemt for å godkjenne Trumps ministere og de har brukt de fleste muligheter til å forsinke prosessen.

Trump Flynn Senate Republicans Mitch McConnell, John Barrasso, John Thune

Den republikanske majoritetslederen i Senatet, Mitch McConnell,anklager Demokratene for uthalingstaktikk.

Foto: J. Scott Applewhite / AP

Blant annet har Demokratene uteblitt fra komitemøter for å få utsatt avstemninger og partiets senatorer har også brukt alle de tilmålte 30 timene med debatt for de fleste av de foreslåtte ministrene.

– Vi har sett obstruksjon uten sidestykke fra våre kollegaer på den andre siden. Det har gjort godkjennelsen av presidentens kandidater til den mest langsomme i moderne historie, sa den republikanske majoritetslederen i Senatet, Mitch McConnell, tirsdag.

Demokratene gjør sitt beste for å trekke ut prosessen for å hindre at Republikanerne får tid til å gjennomføre politiske endringer.

Har brukt uvanlig lang tid

Samtidig har Trump og hans medarbeidere brukt uvanlig lang tid på å plukke ut sine ministere.

De fleste presidenter har sine ministere klare i løpet av et par uker etter at de er valgt, mens det for Trumps vedkommende først ble endelig klart dagen før innsettelsen.

Dermed har prosessen med å gjennomgå fortiden og de politiske synspunktene til kandidatene startet senere enn nødvendig.

Ikke bare ministre

Organisasjonen Partnership for Public Service (Partnerskap for offentlig tjeneste) har satt i gang et prosjekt der de følger 694 av de viktigste stillingene som Trump skal utnevne kandidater til og som Senatet må godkjenne.

Totalt skal Senatet godkjenne rundt 1200 personer som Trump utnevner.

De 694 stillingene inneholder ministre, statssekretærer, assisterende statssekretærer, direktoratsledere, andre høytstående ledere samt en rekke ambassadørstillinger.

Onsdag viste oversikten at av de 694 er 11 godkjent av Senatet, mens 23 er utnevnt og venter på godkjennelse. For de resterende 655 stillingene har Trump-administrasjonen så langt ikke utnevnt noen.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt