Trump: Nord-Korea har oppført seg skikkelig dårlig

USAs president Donald Trump lovet at han kom til å gjøre noe med Nord-Korea etter landets siste rakettoppskytning denne uka.

Trump holder pressekonferanse i Polen

Donald Trump var i dag på statsbesøk i Polen og snakket blant annet om situasjonen i Nord-Korea sammen med Polens president Andrzej Duda.

– Noe kommer til å bli gjort med Nord-Korea, svarte Donald Trump under dagens pressekonferanse i Polen da han ble spurt om den spente situasjonen på Korea-halvøya etter den siste rakettoppskytningen.

Men han ønsket ikke å være konkret om hva og når.

– Vi kommer til å se hva som kommer til å skje de neste ukene og månedene, men vi vurderer ulike alvorlige tiltak, svarte han uten at han ønsket å si at en grense er nådd.

Vil skjerpe sanksjonene

I går ble det kjent at USA ønsker å skjerpe sanksjonene mot Nord-Korea.

– Nord-Koreas oppskyting av en interkontinental rakett er en klar og tydelig militær opptrapping, sa USAs FN-ambassadør Nikki Haley under et hastemøte i Sikkerhetsrådet i går kveld.

Trump har lenge ment at det er Kina som er nøkkelen til en løsning på Korea-halvøya men Kinas FN-ambassadør Liu Jieyi reagerte ikke på Haleys utsagn om at Kinas utstrakte handle mer regimet i Pyongyang.

Kina støtter Sør-Koreas dialog-ønske

I stedet oppfordret han sterkt Nord-Korea til å stoppe enhver form for retorikk og handling som ytterligere kan forverre spenningen på Koreahalvøya.

– Vi oppfordrer alle involverte parter til å vise selvbeherskelse, unngå provoserende handlinger og krigsmessig retorikk, demonstrere vilje til dialog og jobbe aktivt sammen for å lette spenningen. Kina er sterkt imot kaos og konfrontasjon på halvøya. Militære midler må ikke være et alternativ i denne sammenhengen, sa Liu.

Både Trump og Kinas president Xi Jinping reiser til G20-møtet i Hamburg i morgen. Der vil også Sør-Koreas nyvalgte president Moon Jae-in være og i dag fikk han i dag støtte fra Xi i sitt ønske om å innlede nye samtaler med regimet i Nord-Korea.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt