NRK Meny
Normal

Trump konkluderte raskt: – Det var en bombe!

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump erklærte at eksplosjonen på Manhattan skyldtes en bombe – lenge før noen kunne bekrefte det.

Donald Trump på valgmøte i Colorado Springs 17. sept. 2016

RASKT UTE: Donald Trump sa til sine tilhørere at eksplosjonen i New York skyldtes en bombe, lenge før det var bekreftet.

Foto: MIKE SEGAR / Reuters

Trump kom med uttalelsen kort tid etter eksplosjonen da valgkampflyet hans landet i Colorado Springs lørdag kveld. Han hadde konklusjonen klar mindre enn en time etter eksplosjonen – og før myndighetene visste hva som hadde forårsaket smellet som skadet 29 mennesker.

– En bombe har gått av i New York. Nå må vi være veldig tøffe, sa Trump kl. 21.10, kort tid etter at eksplosjonen var kjent.

På det tidspunkt visste ingen nøyaktig hva som hadde skjedd, men det stoppet ikke Trump fra å konkludere, skriver CBS News. New York-politiet hadde ennå ikke hatt en sjanse til å bekrefte om det høye smellet var en eksplosjon, en bygningskollaps, en gasslekkasje eller noe helt annet. Selv to timer senere på en improvisert pressekonferanse nølte byens myndigheter og sa at årsaken ennå ikke var avklart, ifølge Fox News.

Flere kommentatorer kritiserte Trump for å ha konkludert altfor tidlig, og uten faktisk kunnskap om hva som lå bak. De mener at han brukte hendelsen til å slå politisk mynt på folks redsel.

Laster Twitter-innhold

Den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton var mye mer tilbakeholden og sa at det var altfor tidlig å si noe sikkert om årsaken. Hun sa til reportere på sitt valgkampfly at det er klokt å vente med å fastslå hva som ligger bak eksplosjonen til man vet mer.

– Vi vet foreløpig ikke noe om verken årsak eller eventuell hensikt bak, sa hun og advarte mot å trekke forhastede slutninger.

Men flere kommentatorer gjør oppmerksom på at også Clinton refererte til eksplosjonen på Manhattan og rørbomben som tildigere på dagen var funnet i New Jersey, som «bomber».

Laster Twitter-innhold

Les mer: Vitner på Manhattan sier de hørte et øredøvende smell og husene ristet

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt