Hopp til innhold

Trump vil ikke si om han aksepterer et valgnederlag

USAs president Donald Trump nekter for at han uten videre kommer til å akseptere et valgnederlag i november.

Donald Trump på folkemøtet i Tulsa

Donald Trump har fått mye kritikk for sin håndtering at korona-situasjonen i USA.

Foto: Sue Ogrocki / Sue Ogrocki

– Jeg må vente og se. Jeg må se det an, svarte han Fox News på direkte spørsmål om han kom til å akseptere resultatet av det kommende presidentvalget.

– Jeg kommer hverken til å svare «ja» eller «nei». Det gjorde jeg ikke forrige gang heller, fulgte han opp. Til tross for at han ved forrige valg sa nettopp at han ikke kom til å akseptere valgresultatet dersom han tapte.

Vil du ha ukebrev fra Urix? Klikk her

Langt bak Biden

Trump ligger nå nesten ni prosentpoeng bak utfordrer Joe Biden på gjennomsnittsmålingene. Mye av skylden får hans håndtering av korona-situasjonen i USA.

Der det nå er for sjette dag på rad mer enn 60.000 registrerte smittede i USA. Rekorden ble satt fredag med 77.638 infeksjoner, viser tall fra Johns Hopkins University.

Trump gjentok også i intervjuet, som gikk på amerikansk TV i natt, at viruset kom til å forsvinne.

– Jeg kommer til å få rett til slutt, sa han.

Falske påstander

USA topper nå statistikken over antall døde og registrert smittede. Totalt har mer enn 140.000 amerikanere mistet livet og 3,7 millioner er smittet.

Trump har også fått kritikk etter intervjuet, for å ha kommet med feilaktig informasjon om dødsraten i USA.

– USA har den syvende høyeste dødsraten i verden, sa Chris Wallace fra Fox News, før Donald Trump kalte det falske påstander og sa at USA har en av de laveste dødsratene i verden.

Laster Twitter-innhold

Han ba så sin pressesekretær, Kayleigh McEnany, om å finne frem en graf som viste nettopp det.

Problemet med den grafen var bare at den viste noe helt annet. Den handlet nemlig ikke om dødsraten per 100.000, men om dødelighet i forhold til antall smittede.

– Jeg håper du viser dette på TV, for det viser hva falske nyheter er, sier Trump til Fox News etter at han selv nettopp hadde kommet med en feilaktig påstand.

Den britiske avisen The Guardian har plukket ut og satt sammen en video med fem temaer de mener var merkelige og verdt å se på fra nattens intervju.

SISTE NYTT

Siste nytt

En boligblokk i Linköping er totalskadet i nok en eksplosjon i Sverige, den andre på kort tid.

Ny eksplosjon i Sverige

Både eksplosjonen i Linköping og Stockholm kan kobles til et beryktet kriminelt nettverk som styres fra Tyrkia, ifølge svenske medier.