Trump: – Jeg har ofret mye

På demokratenes landsmøte i Philadelphia stod Khizr Khan sammen med sin kone og spurte Donald Trump om «hvilke ofre han hadde gjort».

Campaign 2016 Trump Donald Trump

Donald Trump mener selv han har gjort mange ofre, men ble spurt om det virkelig var ofre.

Foto: Brennan Linsley / Ap

Khan angrep den republikanske presidentkandidaten og henviste til Trumps tale i desember der han ville nekte muslimer innreise til USA. Han hevdet at den republikanske presidentkandidaten ikke har ofret noe for USA.

Khan mistet sin 27 år gamle sønn kaptein Humayun Khan i 2004 da han ble drept av en bilbombe i Irak.

– Du har ikke ofret noe som helst, sa Khan fra talerstolen i Philadelphia.

Khizr Khan

VIDEO: Fra talerstolen på demokratenes landsmøte langet Khizr Khan ut mot Donald Trump.

Trump: – Jeg har ansatt flere tusen mennesker

Nå avviser Donald Trump anklagene fra den muslimske advokaten om at han «ikke har ofret noen ting».

– Jeg tror jeg har ofret mye. Jeg jobber hardt. Jeg har skapt flere tusen jobber, flere titalls tusen jobber. Jeg har bygd spektakulære bygninger, jeg har hatt stor suksess. Jeg tror jeg har gjort en del, sa Donald Trump i et intervju med ABC News.

– Er det ofre, spurte ABC News programleder George Stephanopoulos den republikanske presidentkandidaten.

– Jeg har ansatt flere tusen mennesker og sørget for utdannelsen deres, svarte Trump på spørsmålet om hvilke ofre han har gjort for USA.

Trump trakk også fram arbeidet han har gjort for veteraner, at han hadde hjulpet med byggingen av et minnesmerke for Vietnamkrigen på Manhattan.

Campaign 2016 Trump Donald Trump

Trump mener fortalte han hadde gjort mange ofre. Blant annet arbeid for veteraner og fått bygget et minnesmerke for Vietnamkrigen.

Foto: Evan Vucci / Ap

– Var det Hillarys folk som skrev det

Når Trump ble konfrontert med spørsmålene Khizr Khan hadde stilt han fra talerstolen på demokratenes landsmøte hintet Trump at Khan ikke hadde skrevet spørsmålene selv.

– Hvem skrev det, var det Hillarys folk som skrev det, spurte Trump i intervjuet med ABC News.

Trump antydet også at Khans kone ikke snakket på landsmøte fordi hun ikke hadde tillatelse til det.

– Hvis du ser på kona hans, hun står der. Hun hadde ingenting å si. Hun hadde kanskje ikke lov til å si noe, sa den republikanske presidentkandidaten.

– Typisk for en person uten sjel

Til ABC forteller Ghazala Khan at hun ikke snakket på landsmøte fordi det var for tungt for henne å snakke om sønnen som mistet livet mens han tjente det amerikanske militæret i Irak.

– Jeg ble veldig lei meg når jeg hørte Trumps kommentarer, sa Ghazala Khan til den amerikanske tv-kanalen.

Til Washington Post sier Khizr Khan at hans kone ikke snakket på landsmøtet fordi det var for tungt for henne å se bildet av sønnen som ble vist på storskjermen. Han langet også ut mot Trump igjen.

– Dette er typisk for en person uten sjel. Dette er mitt land også, og Trump klarer ikke å se at de fleste muslimer er ofre for terrorisme, ikke terrorister, forteller Khan til Washington Post.

SISTE NYTT

Siste nytt